Istoria creștină, filtrată prin lentila politicii

Cap în cap Niciun comentariu la Istoria creștină, filtrată prin lentila politicii 11
Istoria creștină, filtrată prin lentila politicii

Pe 12 februarie 2016, pentru prima dată în istorie, liderul catolicilor din întreaga lume, Papa Francis, a stat la aceeași masă cu liderul Bisericii Ortodoxe din Rusia, patriarhul Kirill. Întîlnirea a avut loc într-un aeroport din Cuba și a fost reflectată foarte diferit de presa lumii. În acest sens, am pus în aceeași pagină un text de opinie apărut în „The New York Times” din Statele Unite ale Americii și unul din „Komsomoliskaia Pravda”, din Rusia. Filtrele jurnalistice ale celor două lumi au reflectat evenimentul dintr-o perspectivă geopolică foarte diferită. Spre exemplu, dacă în „The New York Times” se menționează rolul Guvernului rus în planificarea întîlnirii dintre liderii creștini, în „Pravda” acest aspect este omis.

Text scris de Jim Yardley, apărut pe 12 februarie 2016, în The New York Times | Papa și liderul ortodocșilor ruși au avut o întîlnire istorică

Text scris de A. Gamov, A. Reabțev, E. Cincova, M. Brusnev. Ă. Cesnokov, apărut pe 13 februarie 2016, în Komsomolskaya Pravda | „Întrerupătorul care va declanșa Al Treilea Război Mondial”

Autor:

Opinia Studențească

Revistă săptămînală de actualitate, reportaj și atitudine studențească, editată de studenți ai Departamentului de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top