Ansamblurile folclorice de la Universitățile Agronomice din țară se strîng la Iași

Academia de gardă Niciun comentariu la Ansamblurile folclorice de la Universitățile Agronomice din țară se strîng la Iași 104
Ansamblurile folclorice de la Universitățile Agronomice din țară se strîng la Iași

Cea de-a III-a ediție a Festivalului Național Folcloric Studențesc „Așa-i viața omului”, organizat de Ansamblul Folcloric Studențesc „Mugurelul” al Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USAMV) are loc vineri, 24 mai 2019, în Aula Magna „Haralamb Vasiliu” a USAMV, de la ora 16.00. Intrarea la festival este liberă, însă cei care doresc să îl vizioneze o vor putea face și pe posturile de televiziune TeleM și TVR și în direct pe site-ul Radio Iași.

„Încercăm să aducem modele și exemple din viețile oamenilor care trăiesc în mediul rural, motiv pentru care spectacolul este cu datini și obiceiuri. Studenții de la Universitatea Agronomică sînt mai apropiați de zona rurală, de zona satului românesc și este normal să cunoască toate aceste obiceiuri. Festivalul este dedicat tuturor studenților și este sub egida Festivalului Internațional al Educației și al proiectului «Iași, Capitala Tineretului»”, a declarat prof. univ. dr. Vasile Stoleru, prorector responsabil cu activităţile sociale, studenţeşti şi relaţiile cu alumni la USAMV. Evenimentul este susținut de USAMV, dar primește și finanțare de la sponsori, printre care Ministerul Educației Naționale pentru Activitățile Extracurriculare, Primăria Municipiului Iași și seniori care au făcut parte din ansamblu și care acum susțin financiar și studenții.

La eveniment participă și alte ansambluri ale Universităților Agronimice din țară, cum ar fi Ansamblul Folcloric Studențesc „Bucur” din București, Ansamblul Folcloric Studențesc „Tradiții” din Cluj-Napoca, Ansamblul Folcloric Studențesc „Arcanul USV” din Suceava. La festival va veni și Ansamblul Folcloric „Doina Carpaților” al Casei de Cultură a Studenților din Iași.

de Andreea CIBOTARIU
sursa foto: www.cuzanet.ro

Autor:

Opinia Studențească

Revistă săptămînală de actualitate, reportaj și atitudine studențească, editată de studenți ai Departamentului de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top