1. Acceptul conditiilor de folosire

Opiniastudenteasca.ro este site-ul revistei Opinia Studenteasca, administrata si actualizata de SC Media Services and Information SRL, denumita in continuare Media Services and Information.

Folosirea acestui website, a serviciilor continute in el, este gratuita, sub rezerva respectarii de catre vizitatori a acestor termeni si conditii. Ca vizitator si deci utilizator al website-ului Opiniastudenteasca.ro sunteti de acord sa respectati aceste reguli si veti fi in exclusivitate raspunzator pentru tot ceea ce intreprindeti in legatura cu Opiniastudenteasca.ro.

Media Services and Information isi rezerva dreptul de a modifica in orice moment structura, continutul si serviciile oferite de Opiniastudenteasca.ro sau poate suspenda functionarea acestuia cu sau fara o instiintare prealabila.

Regulile de utilizare a website-ului Opiniastudenteasca.ro pot fi modificate in orice moment, fara o anuntare prealabila a utilizatorilor, iar intrucat aceste reguli sunt oricand accesibile pe site, dumneavoastra va revine responsabilitatea sa le cunoasteti si sa le respectati. Media Services and Information isi rezerva dreptul de a stabili reguli suplimentare in cadrul anumitor servicii ale website-ului (mentionate in mod explicit la respectivele servicii) care vor fi considerate parte integranta a conditiilor generale de folosire a Opiniastudenteasca.ro.

Daca nu sunteti de acord cu modificarile aparute si nu mai doriti sa fiti abonat Opiniastudenteasca.ro, sau pur si simplu la un moment dat doriti sa renuntati la aceasta calitate, va trebui sa ne anuntati acest lucru printr-un e-mail pe adresa [email protected] pentru a va sterge din baza de date.

Aceste reguli statueaza modul de folosire de catre utilizatori a website-ului Opiniastudenteasca.ro, iar relatiile sau eventualele probleme ce pot aparea sunt guvernate de legi aplicabile in Romania.

2. Inscrierea/inregistrarea in baza de date Opiniastudenteasca.ro

2.1 Inscrierea/inregistrarea in baza de date Opiniastudenteasca.ro se face prin completarea unui formular online, fie direct, fie in cadrul unor concursuri, campanii, quiz-uri s.a.m.d, puse la dispozitie de Opiniastudenteasca.ro. Informatiile furnizate benevol in acest formular trebuie sa fie corecte si complete. In cazul furnizarii unor date false sau incomplete, Media Services and Information are dreptul sa refuze sau anuleze calitatea de abonat Opiniastudenteasca.ro

Ca abonat Opiniastudenteasca.ro, sunteti de acord sa respectati termenii si conditiile (regulile) mentionate aici si veti fi in exclusivitate raspunzator pentru tot ceea ce intreprindeti in legatura cu Opiniastudenteasca.ro.

In urma utilizarii de catre dumneavoastra a site-ului detinut deMedia Services and Information, compania poate obtine diverse informatii despre dumneavoastra, cum ar fi: numele si prenumele, adresa, numarul de telefon, adresele de e-mail, data nasterii, starea civila, ocupatia, studii, venit, informatii despre domeniile de interes personal.

Toate datele furnizate de catre dumneavoastra vor fi folosite doar in scopurile enumerate mai jos si cu respectarea intocmai a drepturilor si libertatilor dumneavoastra cu privire la viata privata, consfiintite si garantate de legislatia romana in vigoare. Acest set de informatii este denumit in continuare generic “Date”.

Datele vor fi prelucrate de catre Media Services and Information in conformitate cu prevederile Legi 677/2001, putand fi folosite in scopuri asociate functionarii site-ului, comercializarii produselor companiei si ale partenerilor sai, pentru:

 • a – statistici – in vederea generarii de statistici utile administrarii site-ului; realizarea studiilor de piata, de produs si marketizarea produselor Media Services and Information si ale partenerilor sai;
 • b – folosirea de catre dumneavoastra a serviciilor site-ului care sunt disponibile prin logare precum: forum, newsletter, concursuri, sfatul expertului.
 • c – abonarea la newsletterul site-ului in vederea trimiterii de materiale informative din site, reclama, marketing si publicitate de catre Media Services and Information sau partenerii/clientii sai (prin intermediul Opinia Studenteasca), abonarea la newsletter fiind optionala;
 • d – ofertarea de produse si/sau servicii catre dumneavoastra;
 • e – solutionarea cererilor, intrebarilor, sugestiilor sau a reclamatiilor dumneavoastra;
 • f – contactarea dumneavoastra (prin posta, e-mail, sau telefon) in legatura cu oferte de produse, comerciale si invitatii la evenimente organizate de Media Services and Information sau de partenerii si clientii sai cu grija selectati.
 • g – Se considera ca prin acceptarea termenilor si conditiilor de utilizare si a regulilor de confidentialitate, respectiv prin inregistrarea/inscrierea ca membru in acest site, v-ati dat acceptul expres si fara echivoc ca datele dumneavoastra personale sa fie prelucrate in scopurile enumerate mai sus, in conformitate cu articolul 2.2 literele a-g.

2.3 Media Services and Information se obliga sa pastreze confidentialitatea acestor date.

Media Services and Information nu incurajaza spam-ul si nu face publice datele furnizate de utilizatorii sai fara acordul explicit al acestora.

Media Services and Information poate oferi partenerilor sai informatii de ansamblu referitoare la domeniile de interes ale abonatilor la newsletter, sau informatii statistice generale privind structura listei de abonati, dar aceste informatii nu vor include date personale de identificare, cu exceptia cazurilor in care membrii accepta in mod explicit acest lucru si doar in cazul particular al concursurilor pentru castigatorii respectivi (art 2.2-d).

Furnizarea datelor personale catre Media Services and Information nu implica obligativitatea utilizatorilor de a pastra datele personale in baza de date, iar acestia pot refuza furnizarea acestor date si pot solicita in mod gratuit stergerea acestora din baza de date.

Datorita modului prin care datele cu caracter personal sunt stocate de site-ul Opiniastudenteasca.ro,Media Services and Information nu poate fi facuta raspunzatoare in nici un fel de pierderea acestora sau de copierea informatiilor de catre persoane neautorizate, prin folosirea de aparatura sau software de interceptare. La sesizarea utilizatorilor, Media Services and Information va lua toate masurile si va pune la dispozitie toate fisierele necesare organelor competente abilitate sa rezolve acest tip de infractiune.

Orice incercare de a accesa datele personale ale altui utilizator, de a modifica continutul site-ului sau de a afecta serverul pe care ruleaza site-ul Opiniastudenteasca.ro, va fi considerata o tentativa de fraudare a site-ului detinut de Media Services and Information si va determina cercetarea penala impotriva aceluia sau acelora care au initiat aceasta actiune.

2.4 Orice cerere in vederea stergerii datelor personale inregistrate in baza noastra de date, se va trimite (mentionand numele complet, adresa de e-mail si adresa de domiciliu trecute la contact in baza de date si data cererii) de catre persoana inscrisa in baza de date prin e-mail la adresa [email protected], sau prin posta la adresa: Casa de Cultură a Studenților, Str. Vasile Conta nr. 30, et. 2, 700106 Iași, Telefon: (0746) 230 032

2.5 Media Services and Information se obliga ca datele personale sa nu fie difuzate catre terti, cu exceptia operatorului de marketing direct si exceptia mentionata la art. 2.2-d. Datele personale vor putea fi insa transmise autoritatilor in drept sa efectueze orice verificari justificate in baza legii, daca acest lucru va fi solicitat in conformitate cu legile in vigoare.

2.6 Media Services and Information, ca operator de date, certifica faptul ca va respecta drepturile conferite de Legea nr. 677/2001 privind protectia persoanelor inregistrate in baza sa de date cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date. Printre aceste drepturi se numara (dar fara a se limita la acestea):

 • a- Dreptul de acces la date: dreptul de a obtine, la cerere si in mod gratuit pentru o solicitare pe an, confirmarea faptului ca datele care va privesc sunt sau nu sunt prelucrate de Media Services and Information, precum si alte informatii relevante cu privire la scopul si modul de prelucrarea al acestor date.
 • b- Dreptul de interventie asupra datelor: orice persoana vizata are dreptul de a obtine de la operator, la cerere si in mod gratuit: rectificarea, actualizarea, blocarea sau stergerea datelor a caror prelucrare nu este conforma prezentei legi; transformarea in date anonime a datelor a caror prelucrare nu este conforma prezentei legi; notificarea catre tertii carora le-au fost dezvaluite datele a oricarei operatiuni mentionate anterior daca aceasta notificare nu se dovedeste imposibila sau nu presupune un efort disproportionat fata de interesul legitim care ar putea fi lezat.
 • c- Dreptul de opozitie: Persoana vizata are dreptul de a se opune in orice moment, din motive intemeiate si legitime legate de situatia sa particulara, ca date care o vizeaza sa faca obiectul unei prelucrari, cu exceptia cazurilor in care exista dispozitii legale contrare. In caz de opozitie justificata prelucrarea nu mai poate viza datele in cauza.
 • d- Persoana vizata are dreptul de a se opune in orice moment, in mod gratuit si fara nici o justificare, ca datele care o vizeaza sa fie prelucrate in scop de marketing direct, in numele operatorului sau al unui tert, sau sa fie dezvaluite unor terti intr-un asemenea scop.
 • e- Dreptul de a inainta o plangere catre autoritatea de supraveghere, in situatia in care considera ca datele sale personale nu au fost prelucrate conform legilor in vigoare.

Pentru exercitarea drepturilor prevazut la art 2.6 literele a-e, persoana vizata va inainta o cerere intocmita in forma scrisa, datata si semnata. In cerere solicitantul poate arata daca doreste ca informatiile sa ii fie trimise la o anumita adresa, care poate fi si de posta electronica, sau printr-un serviciu de corespondenta care sa asigure ca predarea i se va face numai personal.

Media Services and Information va lua masurile luate sau informatiile in termen de 15 zile de la data primirii si inregistrarii cererii solicitantului.

2.7 Media Services and Information nu poate fi facuta responsabila pentru erorile survenite in urma neglijentei utilizatorului privind securitatea si confidentialitatea contului si parolei sale.

Media Services and Information nu poate fi facuta raspunzatoare in nici un fel pentru pierderea sau alterarea datelor personale stocate de Opiniastudenteasca.ro in scopul precizat in prezentul document.

2.8 Opiniastudenteasca.ro foloseste Google Analytics, un serviciu de analiza web furnizat de Google. Google Analytics foloseste “cookies”, care sunt fisiere text plasate in computer, pentru a ajuta site-ul sa analizeze modul in care utilizatorii il folosesc. Informatiile generate de cookie-ul cu privire la utilizarea de catre dvs. a site-ului (inclusiv adresa dvs. IP), vor fi transmise si stocate de Google pe serverele din Statele Unite.

Google va folosi aceste informatii in scopul de a evalua utilizarea de catre dvs. a site-ului Opiniastudenteasca.ro, intocmirea rapoartelor de cercetare ale site-ului pentru operatorii de site si furnizarea de alte servicii legate activitate si de utilizarea internetului pe www.opiniastudenteasca.ro. Google poate transfera aceste informatii unor terte parti, in cazul in care acest lucru este solicitat prin lege, sau in cazul in care terte parti afecteaza procesul de informatii cu privire la numele Google. Google nu va asocia adresa dvs. de IP cu orice alte date detinute de catre Google. Aveti dreptul sa refuzati utilizarea de cookie-uri prin selectarea setarilor corespunzatoare in browser-ul dvs., cu toate acestea, va rugam sa retineti ca, daca realizati aceste setari este posibil sa nu puteti avea acces la  functionalitatea deplina a site-uluiOpiniastudenteasca.ro. Prin utilizarea acestui site web, sunteti de acord cu prelucrarea datelor personale de catre Google in modul si in scopurile mentionate mai sus. Opiniastudenteasca.ro foloseste, de asemenea, companii terte de publicitate pentru a furniza anunturi atunci cand vizitati site-ul nostru. Aceste companii pot utiliza informatii (care nu includ numele, adresa, adresa de e-mail, sau numarul de telefon) despre vizitele dumneavoastra pe site-ul Opiniastudenteasca.ro si pe alte site-uri pentru a furniza reclame pentru bunuri si servicii de interes pentru tine.

 • Google, ca un furnizor de servicii, foloseste cookie-uri pentru a servi reclame pe site-ul Opiniastudenteasca.ro.
 • Google utilizeaza cookie-ul DART. Acesta ii permite sa difuzeze anunturi pentru utilizatori, pe baza vizitelor pe care acestia le fac pe Opiniastudenteasca.ro si pe alte site-uri de pe Internet.
 • Utilizatorii pot renunta la utilizarea cookie-ului DART

3. Dreptul de proprietate

Articolele (texte + imagini) publicate de Media Services and Information se afla sub protectia legilor privind drepturile de proprietate intelectuala (cum ar fi – dar nu limitativ la: L8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe, L84/1998 privind marcile si indicatiile geografice). Reproducerea oricarui material scris sau ilustrativ din aceste articole este categoric interzisa in lipsa consimtamantului prealabil al editorului.

Informatiile cuprinse in articolele publicate de Media Services and Information, precum si informatiile provenind din cadrul bannerelor publicitare sau al promotiilor, al concursurilor continute in site-ul Opiniastudenteasca.ro sunt protejate de legile privind drepturile de proprietate intelectuala, mai sus enumerate. Vizitatorii sau membrii site-ului Opiniastudenteasca.ro nu au dreptul sa preia, vanda, reproduca sau sa distribuie materiale provenind din site-ul Opiniastudenteasca.ro, doar daca in materialul respectiv nu este stipulat altfel in mod explicit de catre Media Services and Information.

4. Continutul mesajelor din website

Vizitatorii si membrii site-ului Opiniastudenteasca.ro sunt in exclusivitate raspunzatori pentru continutul mesajelor lor. Media Services and Information nu controleaza, doar supravegheaza continutul mesajelor transmise pe site, deci Media Services and Information nu garanteaza calitatea sau veridicitatea informatiilor scrise de utilizatori in mesajele postate pe site.

Prin utilizarea site-ului Opiniastudenteasca.ro sunteti de acord sa respectati urmatoarele reguli privind continutul acestuia:

 • a- este interzisa difuzarea de mesaje defaimatoare, de amenintare, vulgare, obscene, ce indeamna la ura rasiala, rau intentionate, inexacte, sau care contravin, in orice fel, legii, atat in cadrul forumului, cat si in orice alt loc pe website.
 • b- este interzisa folosirea informatiilor oferite de ceilalti membri pentru a obtine foloase materiale sau in scop comercial.
 • c- este interzisa strangerea/colectarea de date personale despre ceilalti membrii ai website-ului.
 • d- este interzisa folosirea informatiilor din site-ul Opiniastudenteasca.ro in scopuri comerciale, cu exceptia cazurilor in care aveti in prealabil acordul scris al Opinia studenteasca.
 • e- este interzisa postarea, incarcarea sau transmiterea sub orice fel pe site-ul Opiniastudenteasca.ro a materialelor ilegale sau a materialelor care nu respecta legea privind drepturile de autor, legea privind marcile comerciale sau alte drepturi de proprietate.
 • f- este interzisa folosirea site-ului Opiniastudenteasca.ro in scopul promovarii de activitati ilegale, sau furnizarii de informatii legate de activitati ilegale; in caz contrar Media Services and Information isi rezerva dreptul de a lua masurile pe care le considera de cuviinta, inclusiv sesizarea autoritatilor.
 • g- este interzisa folosirea site-ului Opiniastudenteasca.ro pentru postarea sau transmiterea de mesaje de tip publicitar, promotional, “spam”.
 • h- este interzis a pretinde ca sunteti o alta persoana sau reprezintati o alta institutie; sau a pretinde in mod fals afilierea cu o persoana sau institutie.

Pentru nerespectarea acestor reguli de catre unii vizitatori sau abonati Opiniastudenteasca.ro, Media Services and Information isi rezerva dreptul de a refuza accesul acelor vizitatori pe acest site.

 • i- Ne rezervam dreptul de a utiliza pe acest site sau in revista Media Services and Information imaginile si textele postate de membrii acestui site in site-ul Opiniastudenteasca.ro.

5. Opinia Studenteasca nu garanteaza:

 • a- ca informatiile continute in Opiniastudenteasca.ro sunt pe deplin complete sau exacte;
 • b- ca informatiile introduse de utilizatorii website-ului sunt reale, corecte si nu isi asuma raspunderea pentru modul in care vizitatorii le folosesc;
 • c- ca informatiile sau serviciile din Opiniastudenteasca.ro vor satisface toate cerintele vizitatorilor, iar pentru folosirea inadecvata a acestora vizitatorii isi asuma intreaga responsabilitate;
 • d- Media Services and Information nu isi asuma raspunderea pentru rezultatele obtinute de vizitatori ca urmare a folosirii informatiilor sau serviciilor din Opiniastudenteasca.ro; utilizarea informatiilor si a serviciilor din Opiniastudenteasca.ro se face pe propria raspundere;
 • e- ca serviciile din Opiniastudenteasca.ro vor functiona constant, neintrerupt, fara erori;
 • f- Media Services and Information nu isi asuma responsabilitatea pentru eventualele pagube pe care vizitatorii le-ar putea avea din cauza nefunctionarii temporare sau defectuoase a site-ului Opiniastudenteasca.ro sau pentru folosirea informatiilor obtinute prin utilizarea link-urilor din Opiniastudenteasca.ro catre alte site-uri (utilizarea lor este la latitudinea vizitatorilor).

6. Plangere

Pentru orice nerespectare a acestui set de reguli, observatie, plangere sau problema legata de www.opiniastudenteasca.ro va rugam sa ne scrieti la adresa [email protected].

PENTRU UTILIZAREA ACESTUI SITE ESTE NECESARA CITIREA SI ACCEPTAREA ACESTOR REGULI IN TOTALITATEA LOR.

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top