Rezolvarea vine pe sub masă

Pastila de după Niciun comentariu despre Rezolvarea vine pe sub masă 7
Rezolvarea vine pe sub masă

Închizi ochii, te faci că plouă, şi mai strecori în buzunar cîte 10 lei ba la asistenta de la spital, ba la femeia de serviciu ca să îţi mai facă odată curat la etajul tău sau la poştaş ca să îţi aducă ţie, primul, scrisorile. Obiceiul ăsta de a da bani oriunde a devenit ceva atît de normal şi practicat în viaţa de zi cu zi încît pînă şi la restaurant îţi este ruşine să nu laşi măcar ceva, de bun simţ, că te-a servit chelnerul poate mai repede decît te aşteptai. Ne aflăm cumva într-o bulă imensă din care parcă nu mai avem scăpare deoarece cultul şpăgii pare că se transmite din generaţie în generaţie, cam de cînd îi vedeam pe bunicii şi părinţii noştri păstrînd în dulap, pe raftul de sus, cea mai scumpă cafea şi cea mai mare cutie de bomboane ca să-i dea doamnei doctor, la consultaţie.

Mădălina ROBU | O să stau în travaliu cît crezi tu, doctore

Beatrice JURAVLE | Dragostea din plic

Florentina TITULEAC | Tu cît ai dat?

Andreea ANTON | Cum mi-am rătăcit norocul

Articole similare:

Autor:

Opinia Studențească

Revistă săptămînală de actualitate, reportaj și atitudine studențească, editată de studenți ai Departamentului de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top