Educația pe genunche

Pastila de după Niciun comentariu despre Educația pe genunche 6

Învăţămîntul românesc e de mai mult timp la limita subzistenţei, însă odată cu venirea lui Liviu Pop la conducerea Ministerului Educaţiei pare în fiecare zi că se scufundă cîte puţin, ajungînd într-un loc unde abia mai poate respira. În timp ce ne plîngem că în băncile şcolilor sînt elevi care se luptă cu analfabetismul funcţional, care citesc şi înţeleg doar printre rînduri, de fapt șchiopul mers al lucrurilor e dictat de sus. De ministrul Pop care de fiecare dată cînd vorbeşte, dă cîte un exemplu de cum nu ar trebui să facă elevii României. Să înveţe nu pentru a ajunge miniştri, ci să înveţe pentru a salva ce se mai poate din învăţămîntul fărîmiţat prin schimbări fără cap şi greşeli demne de un începător în ale gramaticii limbii române.

de Aryna CREANGĂ | Ziua în care anul s-a născut și-a murit

de Andreea ANTON | Formula de calcul

de Florentina TITULEAC | Liviuț, elev în clasa a II-a

de Larisa LUMINIŢĂ | Generația mea poate, dar nu vrea

Articole similare:

Autor:

Opinia Studențească

Revistă săptămînală de actualitate, reportaj și atitudine studențească, editată de studenți ai Departamentului de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top