Serbăm Unirea mai dezbinaţi ca niciodată

Pastila de după Niciun comentariu la Serbăm Unirea mai dezbinaţi ca niciodată 9
Serbăm Unirea mai dezbinaţi ca niciodată

În fiecare an, pe data de 24 ianuarie, ieşenii îl împodobesc frumos pe Cuza şi ies în Piaţa Unirii. Mîndri nevoie mare, îşi iau patriotismul din lada prăfuită unde l-au pus anul trecut şi pornesc scandînd versuri despre unire şi despre România. Aceleaşi discursuri din fiecare an, acelaşi tricolor prins ostentativ cu un bold în piept şi aceeaşi atitudine sfidătore de parcă tot ce se întîmplă la noi este rău, iar în afară este numai lapte şi miere. Am învăţat cu toţii că acum 158 de ani, tot pe vremea asta, domnitorul Alexandru Ioan Cuza ne lăsa o Românie unită şi aveam să învăţăm despre el şi despre faptele sale. Acum însă Ziua Unirii va găsi oamenii în stradă, dar nu dornici să sărbătorească cu ceai şi plăcinte, ci protestînd împotriva celor aflaţi la conducerea ţării.

Aryna CREANGĂ | În jurul mesei e tot un fel de horă

Florentina TITULEAC | Bucăți de Românie

Mădălina ROBU | Noduri și-alte legături

Ionuţ TEODORAŞCU | O horă fără dansatori

Autor:

Opinia Studențească

Revistă săptămînală de actualitate, reportaj și atitudine studențească, editată de studenți ai Departamentului de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top