Scriitori de renume mondial au ocupat pentru cinci zile Iașul

Povești fără timbru, Subiectele săptămînii Niciun comentariu la Scriitori de renume mondial au ocupat pentru cinci zile Iașul 13
Filit IASI

Festivalul Internațional de Literatură și Traducere Iași a adus la Iași, pentru cinci zile încărcate de evenimente și manifestări, toată bucătăria unei cărți. Editurile, traducătorii, managerii culturali și scriitorii români și străini s-au întîlnit pentru a pune cap la cap soluții de deschiderea apetitului de lectură a tinerilor. Într-un festival numit de criticul Nicolae Manolescu „cel mai mare de acest gen” din Europa, nume mari ale literaturii precum David Lodge, Herta Müller, Guillermo Arriaga, Mircea Cărtărescu sau Normam Manea, cît și autori tineri, contemporani, au mutat, pentru cinci zile, capitala literaturii la Iași. Menită ca o manifestare care să pună Iașul în cursa pentru Capitală Culturală Europeană, FILIT va avea măcar un merit, dacă nu va reuși asta: va retrezi spiritul Junimii, pentru cîteva zile, în orașul în care s-a născut.

Interviu cu Herta Müller | „M-am îndepărtat de România pentru că așa trebuia”

Ioan STOLERU | Vînătorul care lucrează ca scriitor

Iulian BÎRZOI | David Lodge ne-a auzit hohotele și a venit în România

Cătălin HOPULELE | Cărtărescu, orbitor printre elevi

Autor:

Cătălin Hopulele

Director la Opinia studențească, reporter Ziarul de Iași.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top