Costinești, prima destinație de pe litoral

Costinești 2013 Niciun comentariu la Costinești, prima destinație de pe litoral 10

În ciuda imnului în care Radu Mazăre, primarul Constanței, a vărsat 35.000 de euro din visteria Primăriei, Mamaia nu este, cel puțin la în ceputul sezonului, cea mai vizitată stațiune de pe litoralul românesc, ci Costinești. În săptămîna care a trecut, Inspectoratul de Poliție al Județului Constanța a precizat faptul că în Costinești au fost 43.700 de turiști, cu 10.000 mai mulți decît în Mamaia, unde, conform imnului în care primarul Tomisului apare în costum de salvamar, „nu vezi la Saint Tropez, carnaval ca la Mazăre”.

Fie că au fost prețurile mai accesibile față de „Ibiza de România”, cum mai este denumită Mamaia, sau a contat atmosfera studențească din stațiune, dar, în total, Costineștiul a avut de două ori și jumătate mai mulți turiști decît locul al treilea, Neptun, cu aproximativ 17.500. Tot atît a avut și peste locul al patrulea, Năvodari, de altfel singurele stațiuni care mai au peste 10.000 de vizitatori de pe litoral. Codașele raportului înaintat de către IPJ Constanța sînt Techirghiol, cu 1400 de turiști, și chiar Constanța, cu puțin peste 1100.

Însă se poate argumenta faptul că imnul Mamaiei a avut succes printre străini, care n-au înțeles versurile din categoria „să-nceapă carnavalul / face cinste salvamarul”. Astfel, în Ibiza de România s-au cazat, pînă pe 20 iulie, peste 3000 de străini, pe locul al doilea fiind Vama Veche, cu aproa pe 700.

Cifrele reprezintă însă doar turiștii care s-au cazat „oficial”. „Pe caiet”, la „zăngănitul cheilor” sau „la negru”, cifra depășind cu mult cei 130.000 de oameni care au fost raportați pe litoral pînă pe data de 20 iulie. Anul trecut, în aceeași perioadă erau estimați peste 200.000 de turiști pe țărmul românesc al Mării Negre.

Autor:

Cătălin Hopulele

Director la Opinia studențească, reporter Ziarul de Iași.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top