Vama Veche, plaja hipsterilor de la malul berii

Povești fără timbru, Subiectele săptămînii Niciun comentariu despre Vama Veche, plaja hipsterilor de la malul berii 11

Pe străduța care duce către plajă dinspre stradă n-ai loc să te mai oprești nici pentru zece secunde. Fete și băieți îmbrăcați în haine largi și colorate s-au așezat pe borduri – care stau în cercuri și beau, care sprijină pancarte de carton cu mesaje de iubire pentru lume sau cu cerșit bani pentru alcool. Uneori picioarele celor care vor să coboare spre mare se-mpleticesc printre ei și drumul se eliberează cînd vreun grup de motociclete huruie prin mulțime. Nu vezi pe nimeni încruntat, tăcut sau departe de starea densă și generală de bine, care-i ține pe toți în Vamă, conectați printr-un liant invizibil. Timpul pare să uite să treacă, zilele încep cînd soarele tînjește să apună și rîsetele, strîngerile de mîini și paharele cu alcool par să se transforme în niște bucăți principale dintr-un puzzle mare al nopților care n-ai vrea să se termine de asamblat, într-un calendar în care primele zile din mai sînt date pe repeat, la nesfîrșit.

Ioan STOLERU | Pirații și-au luat epava și s-au mutat în Arcă
Aryna CREANGĂ |Nisipul a început să curgă prin vene

Beatrice JURAVLE |Tovarășii de suferință se fac la cozile cu mîncare

Mădălina OLARIU |Frigul călduros al nopților la cort

Articole similare:

Autor:

Opinia Studențească

Revistă săptămînală de actualitate, reportaj și atitudine studențească, editată de studenți ai Departamentului de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top