Chișinăul caută flori, podul îl aducem noi

Povești fără timbru Niciun comentariu despre Chișinăul caută flori, podul îl aducem noi 4

România n-a însemnat niciodată același lucru pentru toți oamenii care s-au simțit români. Unii au simțit că țara e în persoana conducătorilor, unii că e în limba pe care o vorbesc, unii că e într-o bibliotecă mare în care se tot înghesuie scriitorii mai de preț ai țării, iar alții doar că-i doar în locul în care se simt acasă și-n care pot să fie alături de oameni pe care-i respectă și-i iubesc. Departe sau nu de granițe, românii tineri, un amalgam pestriț de voci și personalități, par să învețe singuri, printre toate, cum să iubească România și să caute și motive pentru care s-o facă – fără permisiuni, acorduri semnate, sau venit și jucat hora la fața locului, pe pămînt românesc.

Ioan STOLERU – Spaime și scîrbe în Moldova
Andreea ANTON – Un minut a clădit o lume
Aryna CREANGĂ – Țara din afara ei

Articole similare:

Autor:

Opinia Studențească

Revistă săptămînală de actualitate, reportaj și atitudine studențească, editată de studenți ai Departamentului de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top