Studenții au furat microfonul

1001 de măști Niciun comentariu la Studenții au furat microfonul 22
Studenții au furat microfonul

Localul „La Bază” s-a umplut marți, 27 mar­tie, cu oameni dornici de o seară în care să se destindă la glumele lui Gabriel Gherghe şi Bobi Dumitraș, în cadrul spectacolului „Open Mic”. Un băiat creț, înalt, stă de vorbă unul din­tre cei doi comedianți aşteptați pe scenă, în timp ce-n sală lumea se foiește cînd într-o parte, cînd în alta, agitînd paharele de bău­tură. „Eu am văzut că ăștia mari nu prea au treabă cînd se fură glumele altora, dar atunci cînd sînt ei victimele, repede iau atitudine şi fac circ. Ori eşti contra plagiatului, ori nu eşti”, spune Gabriel Gherghe revoltat înainte de înce­perea spectacolului, atrăgînd astfel atenția mulți­mii care se îndreaptă către scaune.

După ce se ajunge la concluzia că „numai în construcție şi în stand-up se fură material”, lumea se mai destinde și se lasă-n voia glu­me­lor de încălzire. „Cu voi mă simt ca într-un sat uitat de lume, cu pană la maşină, în fața mea se bat două clanuri de țigani, cu topoa­re, trebuie să iau atitudine, dar în loc de asta mă duc şi cumpăr popcorn, chipsuri şi suc şi mă întorci repede în maşină”, spune Bobi Dumi­traş spre amuzamentul publicului.

La o masă din fața scenei, un bărbat mai în vîrstă este victima tuturor glumelor comedian­ților, fie că-i vorba de studenți, fie că-i vorba de cei doi foști participanți la IUmor. Nu se supără, rîde copios alături de soția sa şi ur­măreşte parcă mai cu poftă spectacolul. „Sînt sigur că domnul de aici vă poate confirma că după 20 de ani de relație nu mai poți să vii acasa beat că se schimbă rolurile – soția îşi ia vocea şi atitudinea de bărbat, iar tu, devii un mieluşel speriat şi îi spui că nu mai faci”, ada­ugă Gabriel Gherghe, reușind să smulgă băr­batului un zîmbet de resemnare. Undeva, în spate, la o masa la care lumina nu are acces, un tînăr pare că vrea să-i încurce pe prota­go­nişti întrucît la mai multe întrebări, acesta răs­punde pe alte voci sau în engleză.

Doi băieți şi două fete din primul rînd nu par a sesiza emoțiile tinerilor urcați pentru prima dată pe scenă, căci își chiocnesc paharele şi rîd gălagios. În cele din urmă, unul dintre ei se revoltă că participanții „se pierd prea repede cu firea” şi încearcă să îi motive­ze strigînd „dă-te, mă, jos de pe scenă dacă faci pe tine”.
Micul spectacol de improvizație pe care Ga­briel Gherghe şi Bobi Dumitraş îl desfăşoară în timpul pauzelor cînd nu-s cei tineri pe sce­nă pare a fi „bomboana de pe colivă, măcar ne mai îndulcim şi noi”, după cum spune o tî­nă­ră, vizibil impresionată de gîndurile celor doi.

Deși aproape toți spectatorii au fost victime ale comedianților, acest lucru nu a împiedicat pe nimeni ca la final să dea drumul unui ro­pot de aplauze. Seara a lăsat tuturor ideea enunța­tă chiar de cei doi comedianți de la IUmor, și anume că spectacolul n-a fost despre ei ci despre tinerii nepricepuți, dar curajoşi care îşi încearcă încrezători materialul în fața unei săli pline.

de Elena Boca

Autor:

Opinia Studențească

Revistă săptămînală de actualitate, reportaj și atitudine studențească, editată de studenți ai Departamentului de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top