Adăpostul de peste noapte al rockerilor

1001 de măști Niciun comentariu la Adăpostul de peste noapte al rockerilor 21
Adăpostul de peste noapte al rockerilor

Barurile care au reușit să se mențină deschise după controalele ISU se bucură de clienți noi, care au migrat din lo­cu­rile pe care s-a pus de curînd lacătul. Unul dintre aceste lo­curi este barul Backspace, care, de cînd s-au închis ,,La Bază” și ,,Gate” a început să aibă un grup fidel, unul cam pestriț, de per­soane care îl frecventează cu regularitate seară de seară. Poți ve­dea rockeri, metaliști, pe alocuri chiar și hipsteri rătăciți prin­tr-un grup de prieteni.

Din exterior, locul pare nedetectabil unui ochi neavizat. La sub­solul unei clădiri trecute prin testul timpului, cu geamuri ză­brelite și o mică firmă pe care scrie Backspace, identifica­rea ușii care pare camuflată în zidurile gri de beton devine o pro­vo­care. De cum intri, primul lucru pe care îl poți simți este mu­zica venită direct din inima înghețată a Norvegiei, un mix în­tre viking și black metal, combinat pe alocuri cu cîte o trupă ce­va mai mainstream.

Locul este mult mai încăpător decît ai fi cre­zut inițial, dovadă fiind numeroasele mese și scaunele de re­zer­vă amplasate într-un colț. Pereții sînt vopsiți în alb, iar pe a­lo­curi se mai zăresc cîteva postere micuțe. Un băiat cu părul lung blond se tot plimbă de colo pînă colo, parcă imagi­nîndu-și că este un toboșar. Cel mai aglomerat lucru din toată în­că­perea este tavanul, care abia mai are loc să sprijine grinzile de susținere și gurile de aerisire.

Barmanul, cu toate că i se citește oboseala pe ochi, pare să emane numai bună dispoziție. Mai aruncă cîte un zîmbet fu­gar către cineva și își reia activitatea mai ceva ca o furnică. De mul­te ori el este cel care pune muzica, dar, în principiu, oricine este liber să facă asta. ,,Of, am uitat numele la piesă. Dar lasă că pun asta”, vine o voce puțin emoționată de undeva de la laptop.

Plăcuța cu ,,Keep calm and keep drinking”, pusă pe unul din­tre stîlpii barului pare să fie crezul tuturor aflați aici, majoritatea stînd conștiincioși cu o bere în față. Mulțimea e for­ma­tă din cei care sînt implicați în discuții aprinse. În trecere doi a­dolescenți își mărturisesc convingerile religioase. ,,Nu îmi pa­să ce religie ai, atîta timp cît nu mi-o bagi pe gît”, spune unul din­tre ei.

Cîțiva stau și joacă cărți, iar doi tipi cu trăsături atletice se duelează de zor la skandenberg. Unul este în continuu ne­mul­țumit că tot cîștigă. ,,Știu că m-ai lăsat anume să cîștig. Lasă, ne mutăm la altă masă!” Numai după ce au făcut rost de un arbitru și nemulțumitul a pierdut, exclamă fericit: ,,În sfîrșit, ști­am eu că te-ai lăsat înfrînt!”

Autor:

Bianca Vieru

Colaborator la „Opinia studențească”, studentă în anul al II-lea la Catedra de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“ din Iași.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top