Stand-up comedy din bucătărie

1001 de măști Niciun comentariu la Stand-up comedy din bucătărie 23
Stand-up comedy din bucătărie

Trei specialiști în „arta culinatului”, după cum prezenta­to­rul concursului StudChef i-a recomandat, au jurizat abi­li­tă­țile de bucătari a 20 de studenți de la mai multe facultăți din Iași, care s-au întîlnit joi după-masă în spatele căminului T15 din Campusul „Tudor Vladimirescu”. Îmbrăcați în haine de stradă și fără vreun șorț, dar cu ochelari de soare, con­cu­ren­ții au încercat să ghicească cîteva ingrediente după miros și după gust, să toace cîte două cepe contra cronometru și să prăjească cartofi pai cu ochiuri. „Bagă nasul în farfurie”, spune prezentatorul, un băiat șaten, către o tînără timidă, care nu reușește să numească ingredientele din față, în timp ce oamenii din public – organizatori care se plimbau de ici-a­co­lo trăgînd din cîte o țigară – rîd de fiecare dată cînd aud un răspuns greșit. „E praf de păpădie”, spune un tip înalt, bru­net, în timp ce se ridică de pe scaun și se duce către doi colegi care făceau listă pentru a cumpăra mîncare de la McDonalds.

Cei trei jurați rîd de fiecare dată cînd concurenții spun că au mirosit paste, pizza sau alte mîncăruri gătite, ceea ce face ca StudChef să poată fi confundat ușor cu un „StudStand-up Comedy” făcut în bucătărie. După ce din boxe începe să ră­su­ne „Despacito”, cîțiva băieți se așază la umbra unui copac și încep să mănînce semințe în timp ce privesc către cele opt pupitre pe care sînt așezate plite electrice și tigăi. „Mi-am tăiat o unghie”, spune o tipă blondă, creață și scundă, în timp ce aruncă o privire peste farfuria în care stă ceapa mărunțită, în speranța că va găsi acolo jumătatea de unghie lipsă înainte ca jurații să ajungă la pupitrul ei. Cîțiva metri mai încolo, un băiat brunet se străduiește să finalizeze proba la timp, după ce s-a tăiat la un deget și a fost nevoit să aștepte cîteva zeci de secunde să primească un plasture. Abia la cea de-a treia probă, în spatele căminului T15, a început să miroase a mîncare și puteai ghici în sfîrșit că „Pasito a pasito, suave sua­ve­ci­to” răsună de la un concurs de gătit. Cartofii care se prăjesc acum în tigăile de făcut clătite, au fost spălați direct pe ga­zo­nul din campus, în timp ce organizatorii încercau să por­neas­că plitele electrice.

Șase băieți și patru fete au reușit să ajungă în finala care a avut loc în următoarea zi. De data aceasta, concurenții au ve­nit în supermarketul Selgros pregătiți cu șorțuri și mănuși chirurgicale albastre, fiind nevoiți să gătească sarmale, pif­te­le și să facă maioneză. În ciuda numărului mare de fete înscrise inițial în concurs, trofeul StudChef a fost cîștigat de An­drei Enache, student la Facultatea de Geografie. „Sperăm la un asemenea eveniment și mai mare anul viitor”, a spus unul dintre organizatori, în timp ce tu speri ca pînă la anul să treacă „febra Despacito”.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top