Mașina de făcut monștri

1001 de măști Niciun comentariu la Mașina de făcut monștri 22
Mașina de făcut monștri

Trei ursitoare fug cu pași mărunți. Se-mpleticesc în rochiile lungi și voalate, iar pălăriile lor înalte pierd în aerul tăios fîșii diafane de văl. Se-ndepărtează iute, iar pînă să ajung în fața localului, ultima rochie dispăruse deja după colț.

La ferestrele pub-ului „The Trumpets” stau de strajă cîțiva dovleci malefici pictați în alb și negru. Printre mese se agită iepuri cu fețe înfricoșătoare, scufițe roșii cu priviri întunecate sau scheleți care servesc cocktailuri. De la masa mea așezată exact lîngă un străjer al Halloweenului, văd „mașina de făcut monștri”. Nu e prea înaltă nici măcar pe tocurile de 5 cm pe care le poartă, iar fusta neagră mînjită de mîini de zombi i-au pus eticheta de artist „face painting”. Înmoaie pensula subțire în culoare, iar din pămătuf ies pînze de păianjen, vampiri sau jokeri cu zîmbete însîngerate care se preling pe fețele petrecăreților.

Un înger tocmai se așază la masă cu un drac, un tigru și un joker, iar o scufiță le cere comanda. Eu am mers pe un Bloody Mary, ca să fie în ton cu sărbătoarea. Tresar. Lîngă mine apare de nicăieri un personaj din povești, cu ochii întunecați și îmi aduce băutura cerută, apoi izbucnim în rîs toți cei de la masă și căutăm idei pentru a ne picta fețele. Pînă să dea roade imaginația, luminile din local pălesc și rămîne strălucirea discretă a cîtorva lămpi, iar muzica DJ-ului Gelu Danilovici ne gîdilă-n tălpi și mai tare. Ritmuri de rock’n’roll, rock, blues, pop ne fac să dansăm printre mese, iar monștrii s-au trezit din somnul de veci.

O fată costumată în Alice se pierde în mișcările de dans prin local ca într-o țară a minunilor, doar că nu apare niciun motan să îi arate drumul spre casă. Îi iese în cale numai un zombie care o sperie și-o face să se-ntoarcă. Nu mai stă nimeni pe scaune, dar localul e plin de petrecăreți care știu pe de rost toate piesele din playlistul DJ-ului de la „The Trumpets”.

Refrenul „We will, we will rock you” este cel care a adus la un loc creaturile din cealaltă lume cu cei care au uitat să se deghizeze. Cîțiva monștri s-au desprins de grup, iar localul a devenit mai încăpător pentru dansatori. Mă număr și eu printre vitejii care nu s-au oprit din dans, însă somnul îmi gîdilă pleoapele, iar muzica și rîsetele se-aud ca prin vis. E tîrziu, dar mascații nu se dau plecați din bîrlog. Continuă dansul ca un ritual de Halloween, iar dovlecii de la geam stau încă de strajă și-așteaptă să închidă ușa dintre lumi.

Autor:

Ancuța CIOCOIU

Studentă în anul al II-lea la Departamentul de Jurnalism şi Stiinţe ale Comunicării. Înrămez realitatea din jur sub forma ei brută, dar păstrez mereu puţină naivitate în buzunar.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top