La destinaţie ajungi numai dacă joci şotron

1001 de măști Niciun comentariu la La destinaţie ajungi numai dacă joci şotron 14
La destinaţie ajungi numai dacă joci şotron

Timp de trei zile, în curtea Casei Pogor, pe unde te învîrteai tot dădeai de cîte un atelier, special creat pentru copii. Festivalul „Șotron. Tîrg de cărți, jocuri și distracții” le-a adus picilor, dar şi părinţilor, diverse activităţi de relaxare şi culturale. Îi găseai la cîte un cort, special amenajat cu activităţi, cocoţaţi în hamace sau pur şi simplu stînd la soare pe cearşafurile colorate cu model aztec. Dacă în „Ţara minunilor” aceştia trebuiau să modeleze din lut cîte un animălut sau o plantă, la alegere, la cortul de „Frecat menta”, al asociaţiei Moldavia, găseai o mulţime de fetiţe care îşi împleteau codiţe sau îşi făceau tatuaje dantelate cu henna. Pe băieţi îi vedeai mai des ori la cortul trupei de dans Quasar, duelîndu-se în mişcări de street dance, ori jucînd twister, unde, încolăciţi de tot, încercau, cu ultimele puteri, să se răsucească ca să ajungă măcar cu un deget la bulina colorată. În a treia zi, copiii au învăţat cum să creeze poveşti de la scriitorul Iulian Tănase care şi-a lasat, la Iaşi, cartea „Aventurile lui Sacha în castelul fermecat”.

Mădălina ROBU | Aventurile poeţaşilor din grădina Pogor

Beatrice JURAVLE | Iubirea are gust de mango

Antonela TĂNĂSELEA | Dinozaurii se plimbă cu barca

Autor:

Opinia Studențească

Revistă săptămînală de actualitate, reportaj și atitudine studențească, editată de studenți ai Departamentului de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top