Jumătatea dintr-o carte de joc

1001 de măști Niciun comentariu la Jumătatea dintr-o carte de joc 22
Jumătatea dintr-o carte de joc

Un bol plin cu cărți de joc rupte de la mijloc îți apare brusc în față chiar la intrarea în sala „Pașilor pierduți”. Acesta este se­mnul că la „Balul mascat” cu tema „Anii ’20” organizat de A­sociația Studenților Francofoni din Iași (ASFI) nu vei căuta doar distracție, ci și sufletul pereche. Bagi mîna în bol, îți plimbi de­getele printre bucățile de carton, iar pe buze îți apare involuntar un zîmbet atunci cînd te gîndești că în seara asta s-ar putea să dai de cineva care ți se potrivește.

După ce alegi cartea, i-o arați fetei care ține în mînă sfera de sticlă în speranța că ea cu­noaș­te persoana care are cealaltă parte. Întrebarea e zadarnică, iar tu pornești prin sală și dai de oameni care te întreabă dacă nu cum­va ești tu jumătatea lor.

Noapte în paiete

Podeaua sălii „Pașilor pierduți” arată ca și cum acolo s-a purtat o bătălie între îngeri, cu pene peste tot. Însă încăperea din incinta Universității „Alexandru Ioan Cuza” este plină de fete cu rochii scurte, drepte, cu paiete sau simple, care să le e­vi­den­țieze silueta. Iar cel mai important accesoriu este „eșarfa” din pe­ne care te duce direct în atmosfera anilor ’20.

Băieții sînt îm­brăcați la costum sau poartă o cămașă albă peste care sînt tra­se bretelele colorate sau negre de la pantaloni. În colțul stîng de la intrare se vînd măști și cartonașe pentru cupluri pe care este scris „Mon cher” și „Ma chérie”. Alături, o fată cu părul șaten pe care numai panofii negri cu toc o mai înalță, joacă Mini golf, iar vreo trei băieți din jurul ei o încurajează să își încerce norocul și la Darts. Însă acolo locul este ocupat de o altă fată care în­cear­că a șaptea sau a opta oară să nimerească ținta. În dreptul țin­tei este un cameraman care așteaptă un cadru bun, vrea să prin­dă un primplan cu săgeata care se înfinge însetată în bucata de carton, însă terbuie să mai aștepte.

Cînd în sfîrșit fata ni­me­reș­te, bărbatului îi scapă printre dinți un scurt „În sfîrșit”. În capătul sălii, unde se derulează scurtmetraje pe un e­cran mare, este poziționată strategic masa juriului. În seara asta se votează pentru cele mai bune costume. Prima care în­drăz­neș­te să pășească prin fața juraților este o blondă din al cărei păr se înalță țanțos o pană neagră. Apoi este urmată timid de alte fe­te, cu rochii roșii, scurte, pentru ca în final să se adune peste 20 de participanți care sînt scăldați în aplauze ca recompensă pen­tru creativitatea de care au dat dovadă.

Toată lumea dansează, rîde, face poze, dar unele perechi de sprîncene încă se ridică a întrebare. Și totuși, cine are ju­mă­ta­tea treiului de romb?

Autor:

Ana-Maria BUCUR

Redactor-șef la Opinia studenţească, studentă în anul al treilea la Departamentul de Jurnalism și Științe ale Comunicării.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top