Asasini și prințese pe covorul roșu din Copou

1001 de măști Niciun comentariu la Asasini și prințese pe covorul roșu din Copou 27
Asasini și prințese pe covorul roșu din Copou

Cine s-a gîndit vreodată că duș­manul lui Batman, Joker, va păși pe covorul roșu din Iași? Personajul a slăbit puțin și pare că a întinerit, dar masca albă de pe față, părul de cu­loare verde și zîmbetul pînă la urechi îl trădează. Dacă Cavalerul Ne­gru ar fi fost în sală, i-ar fi pus că­tu­­șe și l-ar fi dus la Arkham (n.r. The Elizabeth Arkham Asylum for the Criminally Insane), dar acesta nu a fost de găsit. Joker a intrat în Sala Pașilor Pierduți împreună cu niște surori medicale cochete și a fost mai pu­țin năstrușnic decît în filme. Da­că personajul comics-urilor are o poveste mult mai încurcată, iar trecutul acestuia pînă acum a ră­mas o taină, atunci Filip, student la Fa­cul­­tatea de Litere, specia­li­zarea fran­­ceză-engleză, măr­tu­ri­sește că a fost pictat de prietena sa. Puțină nuan­ță de roșu, verde și alb, un sacou vișiniu și un joker în buzunar l-au transformat pe tînăr în personajul negativ din ecranizarea „Batman”.

Balul Mascat organizat de Aso­ciația Studenților Francofoni din Iași (ASFI) a fost vizitat de ciudați și personaje negative. Pe covorul roșu a pă­șit încrezător și Hannibal, renumitul dr.Hannibal Lecter, psihiatrul medico-legal care se ade­ve­rește a fi mai nebun decît alți crimi­nali în serie și care, de asemenea, es­te așteptat de spitalul pentru bolnavi psihic. Cezar de la Facultatea de Fizică s-a îmbrăcat într-o că­ma­șă de forță, și-a confecționat singur renumita botniță a personajului și și-a agățat cu o curea maro o scară de fier. Studentul spune că a fost inventiv și a folosit materialele ca­re îi erau la îndemînă și în primul rînd scara de la un pat din cămin.

În căutarea pantofului

Dacă anul trecut oaspeților și par­ticipanților la eveniment li s-au întipărit în minte minionii, anul aces­ta de ici acolo au fugit două oițe cu care toți doreau să-și facă poze. Mai mult decît atît, pe covorul roșu a căl­cat Bugs Bunny, un iepuraș cît un om, care ținea în mînă un morcov confecționat din umbrelă, iar ală­tu­ri de el au pășit mirese, regi și regine, soldați și hoți, șoareci și alte animăluțe, cowboy și chiar renumitul magician din Hog­warts, Harry Potter.

Îmbrăcată într-o rochie de cu­loa­re albă pictată în negru cu o gen­tuță pe care a înflorit un nufăr Cin­d­erella, sub masca căreia se află Că­­­­tă­lina, merge alături de un tînăr chipeș ce îi zîmbește. Cu ocazia ba­lu­lui organizat în Copou, studenta de la Geografia Turismului și-a fă­cut bucle la coafor, iar rochia și-a cumpărat-o din Anglia. Dacă e să ne luăm după poveste, vraja zînei își va pierde puterea după ora 00.00 și Ce­nușăreasa noastră va fugi de prinț uitîndu-și un pantof.

Autor:

Doina SÎRBU

Redactor la Opinia studențească, student la Departamentul de Jurnalism și Științe ale Comunicării din Iași.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top