Cu mielu-n traistă, în oraşul animalelor

1001 de măști, Subiectele săptămînii Niciun comentariu la Cu mielu-n traistă, în oraşul animalelor 16
Cu mielu-n traistă, în oraşul animalelor

În fiecare duminică dimineaţă, crescătorii de animale vin în Piaţa din Tătăraşi şi îşi închiriază o masă pe care aşază frumos „exponatele” cu blană, aripi sau solzi, care ar putea fura ochii oricui acum, în perioada sărbătorilor de Paşte. Fie că sînt din Iaşi sau de prin satele din împrejurimi, vin săptămînă de săptămînă şi se tîrguiesc cu cumpărătorii pînă îi conving să nu plece cu mîna goală, ci însoţiţi de către o vietate. Vedetele pieţei, în această perioadă, sînt iepurii, mieii şi puii, însă dacă ai venit doar cu gîndul să îţi iei un animal de companie, găseşti într-un portbagaj oarecare cîini, pisici, papagali şi peşti multicolori, pe toate mărimile şi culorile. Dacă ai noroc poţi să te întorci acasă, chiar şi fără să dai bani, cu o cutie burduşită cu căţei.

Aryna CREANGĂ | Iepurele, cît kilu’ de gîscan

Mădălina ROBU | Incubatorul de mutanți înaripați

Beatrice JURAVLE | Galeria de copite

Autor:

Opinia Studențească

Revistă săptămînală de actualitate, reportaj și atitudine studențească, editată de studenți ai Departamentului de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top