Primar la un click distanta

1001 de chipuri Niciun comentariu la Primar la un click distanta 6

Tinar

Electoratul lui Daniel Braileanu este unul care s-a saturat. Le-au ajuns pina la git gropile, ciinii comunitari, hotiile si mai ales, sistemul. Baiatul de doar 28 de ani, cunoscut de toti internautii din Iasi, isi cunoaste masura, nu-si face sperante desarte, dar vrea din suflet sa schimbe ceva.

S-a organizat din timp cu trei puncte principale pe care vrea sa le atinga, in cazul in care Primaria l-ar primi ca amfitrion. In primul rind, ar face un nou sistem de informatii, prin care toata lumea din orasul asta, care are la indemina un calculator, sa afle ce se hotaraste in institutia lui. “In plus, sa existe si un sistem de reclamatii prin care fiecare functionar sa primeasca plingerea acolo, sa n-o mai doseasca nimeni, ca e ruda nu stiu cui si tot asa”, spune tinarul care minuieste bine iPhone-ul.

Apoi, ar face o mare economie la gigacalorie daca ar izola toate blocurile din Iasi. Ar rezolva problema ciinilor vagabonzi care are o solutionare simpla, aproape matematica. “Sterilizarea in masa. Sint catei de treaba si lumea iubeste cateii si daca nu se mai produc hormoni in organismul lor, acestia nu se mai inmultesc”.

Frumos

Toate problemele pe care le mai are Iasul izvorasc dintr-o problema de sistem. “Nu vreau sa schimb oamenii de la conducere, ci oamenii pe care ii are in subordine, pusi de forma, oamenii nevazuti. Ca nu primarul asfalteaza, pune banci, altii sint cei care fac asta”, crede Daniel.

Acest baiat inalt, pe care l-ar iubi mai ales alegatoarele, nu face compromisuri, adica “n-o sa vezi ca dam mici si bere”. El lipeste afise, tot el vorbeste cu oamenii, adica le face pe toate pentru ca, fiind dintr-un partid mic, finantarea nu vine din cer. Campania propriu-zisa o face cu o saptamina inainte, pentru ca, financiar vorbind, “daca o luam tare de la inceput, muream pina la alegeri”.

Ca sa nu fie pacalit, si sondarea opiniei a facut-o personal, in retele de Internet din oras, unde este convins ca are toata sustinerea. Asta si pentru ca timp de sapte ani, a avut o retea de net pe care a pornit-o imediat dupa ce a terminat liceul, cu doar 100 de euro. A supravegheat citeva sute de candidati in cariera lui si stie ca si primarul ar trebui sa fie manager, sa gestioneze si sa supravegheze ceea ce se intimpla, lucru la care e sigur ca s-ar pricepe. Nu-i place sa se laude, e clar, nici sa zimbeasca in poze, dar i se pare si lui ca a avut o evolutie spectaculoasa in afaceri.

si cu bani…

Daca ar fi sa le spuna iesenilor, ca de la om la om cine e el, vorbeste deschis: “Desi n-am facut politica niciodata, am urmarit cu atentie viata politica. Am refuzat sa fac politica din cauza ca sistemul de promovare in partide nu e corect si accesibil pentru cei care n-au bani si trebuie sa-ti si lingusesti seful”.

Pentru ca cea mai inalta functie in Iasi e cea de primar, Daniel s-a gindit ca macar asa nu va avea un sef. Iar daca iesenii tineri si destepti nu vor fi suficienti pentru a fi ales, vina o primeste tot sistemul.

Andreea ARCHIP

Autor:

Opinia Studențească

Revistă săptămînală de actualitate, reportaj și atitudine studențească, editată de studenți ai Departamentului de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top