Oamenii care dispar în zorii zilei

1001 de chipuri, Subiectele săptămînii Niciun comentariu la Oamenii care dispar în zorii zilei 33
Oamenii care dispar în zorii zilei

În fiecare dimineaţă vezi că hîrtiile care erau cu o seară înainte pe trotuar au dispărut ca prin magie, iar acum ai loc să arunci gunoaiele în pubelele, care, cu cîteva ore înainte erau ticsite. Nu bagi de seamă că
pe-acolo, cînd tu încă dormeai, au trecut ei, oamenii cu salopete verzi care mătură zilnic toate străzile din Iaşi şi dispar la fel de repede cum au venit, lăsînd curat în urma lor. Nici nu ştii că pentru unii, această meserie, împreună cu salopeta verde şi responsabilitatea de a păstra străzile curate, s-au dat ani la rîndul, din generaţie în generaţie.

Andreea ANTON | Curăţenia, o moştenire de familie

Sabina-Maria NICA | Cu mătura pe șinele de tramvai

Antonela TĂNĂSELEA | Mătura şi salopeta, unelte indispensabile

Autor:

Opinia Studențească

Revistă săptămînală de actualitate, reportaj și atitudine studențească, editată de studenți ai Departamentului de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top