Meseriile care opresc nisipul din clepsidră

1001 de chipuri Niciun comentariu la Meseriile care opresc nisipul din clepsidră 19
Meseriile care opresc nisipul din clepsidră

Împărtăşind cîteva dintre secretele celor mai vechi meserii, oameni parcă rupţi din vremurile de demult au grijă să ne facă să nu uităm ce-a fost mai înainte. Din mîinile lor o să observi cum continuă să iasă orologii cu mecanisme complicate, chei şi yale decupate din tot soiul de matriţe metalice şi cămăşi ţesute printr-un joc abil al degetelor. Ei sînt cei care au grijă ca fiecare rotiţă de ceas să meargă ca unsă sau ca fiecare floare de pe cămaşa de in să fie cusută şi îmbinată perfect cu celelalte, exact aşa cum au învăţat de la cei mai bătrîni. Împrăştiaţi prin toate părţile locului, poartă cu ei, zi de zi, o bocceluţă în care se găsesc uneltele unor meserii care au trecut testul timpului.

Aryna CREANGĂ | La război, cu tot cu ac şi aţă

Ionuţ TEODERAŞCU | Timpul din mîinile lui Ion

Sabina Maria NICA | Pasiunea îngropată în chinezării

Autor:

Opinia Studențească

Revistă săptămînală de actualitate, reportaj și atitudine studențească, editată de studenți ai Departamentului de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top