In restante, din dragoste

1001 de chipuri Niciun comentariu la In restante, din dragoste 12

Are un singur cap, nu scoate foc pe nari, nici nu zboara prin sala de examen ca sa prinda vreun muritor cazind in pacatul pierzaniei. Copiatul este cel mai dorit lucru dar si cel mai imposibil la Facultatea de Filosofie si Stiinte Social-Politice. “Balaurul” nu iarta niciodata. El sta de veghe cu ochii sai severi de soim si provoaca tremurici pe sub banca. Inaintea examenului de la Drepturile Omului si Strategii Antidiscriminatorii, creste vinzarea gumelor Orbit la chioscul din coasta Universitatii “Cuza”. Suprastresatii isi duc pixurile norocoase pe la Sf. Parascheva, apoi le leaga cu ata rosie de coada o ramurica de busuioc. Balaurul poarta ochelari, are miopie si parul prins in coc la spate.

Costumul de culoarea vremii de afara ii face pe toti sa le ninga in clasa iar numele adevarat, doamna Balahur, i se rosteste doar in taina pauzelor la o tigara. Chiar daca la examene studentii au doar 15 minute pentru fiecare subiect in parte, cronometrate ca la un maraton, la cursuri atmosfera este mai destinsa.

“So, fetelor…”

“Ea calatoreste mult prin strainatate, cred ca si acum este plecata ca n-am mai vazut-o prin facultate si de aia la cursuri nu facem scurt circuit la mina. Ne povesteste despre locurile prin care a fost si ne mai amuzam din cind in cind de amestecul de engleza cu romana pe care-l face. “So, fetelor…” apoi dupa un minut vine cu “my darling”. Toti se tem de ea la examen pentru ca sint lucruri din domeniul juridic si e mai dificil” povesteste Andreea, studenta in anul al III-lea. Ea a luat cu opt examenul. E printre norocosi. Chiar daca prezenta studentilor este obligatorie, cea a doamnei profesoare nu prea. Mare este nelinistea dinaintea aflarii notelor.

Iubeste studentii, vrea sa-i mai vada odata

Pica indeajuns de multi incit sa umple sala si in perioada restantelor. Pina atunci insa, studentii au grija sa lase de la o generatie la alta povestea Balaurului mistuitor care sufla vint prin inimile tinerilor, le macina sufletul si le umple mintea cu tot felul de legi scrise intr-o limba neinventata inca pentru ei. Merge insa tocitul cu Legislatia in mina, cu tableta de aspirine linga pat si o doza de Silimarina noaptea: pentru somnuri line, fara cosmaruri si vircolaci.

Paula SCINTEIANU

Autor:

Opinia Studențească

Revistă săptămînală de actualitate, reportaj și atitudine studențească, editată de studenți ai Departamentului de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top