Fostă casă de praznice devenită spațiu pentru înfrumusețare

1001 de chipuri Niciun comentariu la Fostă casă de praznice devenită spațiu pentru înfrumusețare 62
Fostă casă de praznice devenită spațiu pentru înfrumusețare

Salonul de coafură al Cătălinei Elizeu a fost la început o casă de praznice. L-a deschis în Bucșinescu, pe o stradă ferită de vacarmul orașului, cînd s-a reîntors în Iași, după doi ani în care a trăit într-un orășel din Italia. Cătălina a plecat acolo ca să-și urmeze soțul, pe atunci doar iubit, imediat după ce a terminat studiile de master ale Facultății de Economie și Administrarea Afacerilor (FEAA) din Iași, dar și ca să-și deschidă cîndva un salon al ei. În Italia și-a improvizat unul mic acasă, unde a aranjat părul femeilor prin coafuri dichisite cu mîinile ei subțiri. După ce a strîns suficienți bani a revenit la Iași și a găsit un loc potrivit în care să-și pună în aplicare ideile. S-a scurs aproape un an de cînd biserica din zonă le-a închiriat spațiul, pe care ei l-au renovat, dîndu-i un aer de casă cochetă de păpuși, cu canapele de catifea și o masă de sticlă care să-ți fure privirea.

Cătălina are 27 de ani, pielea albă și șuvițe roșcate. A studiat economie, dar n-a făcut-o dintr-o aspirație proprie, ci la insistențele părinților. Ei i-a picat cu tronc arta coafurii. Pasiunea a venit întîmplător și în timpul facultății a urmat un curs de cinci luni, în urma căruia a lucrat la un salon. Părinții au avut reacții diferite. „Mama nu a fost de acord, voia să termin facultatea, își dorea altceva pentru mine, însă cu tata am colaborat în voie și tot el mi-a dat 500 de lei să mă pot înscrie la curs”, își amintește Cătălina zîmbind. După o vreme, și-a dorit să lucreze pe cont propriu, așa că în una dintre vacanțele de la facultate, a plecat o lună să culeagă căpșuni în Germania. S-a întors cu o sumă frumușică, cu care și-a deschis o frizerie în Bălțați, satul său natal, într-un spațiu de-al părinților săi. În cele din urmă l-a închis, dar pasiunea a făcut-o s-o ia de la capăt mai tîrziu, în Iași.

„Primul lucru care mă bucură cînd intru în salon este acela că e al meu. Cînd pătrund pe ușă și văd interiorul știu că pot să fac ce vreau, că totul e pe mîinile mele. De asemenea, cînd vin clientele e ca și cum vin la mine acasă, nu vin așa, într-un salon pur și simplu. Probabil că acest fapt le și atrage pe unele dintre ele. Este pentru mine însămi o a doua casă”, spune Cătălina cu însuflețire. Cînd povestește rîde, iar din obraji îi răsar două gropițe adînci. Dacă n-ar fi aranjat părul fetelor, Cătălina știe că cel mai probabil ar fi realizat obiecte handmade acasă. Ca mărturie a unei alte pasiuni, doi brazi albi, confecționați manual și decorați cu gheme colorate din lînă stau așezați pe masa din salon.

Text de: Claudia COCIUG

Autor:

Opinia Studențească

Revistă săptămînală de actualitate, reportaj și atitudine studențească, editată de studenți ai Departamentului de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”.

Adaugă un comentariu

Etichete:

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top