Ziua studentă la facultate, noaptea MC în club

1001 de chipuri 1 comentariu la Ziua studentă la facultate, noaptea MC în club 929
Ziua studentă la facultate, noaptea MC în club

„Sentimentul cel mai frumos es­te atunci cînd vezi că oamenii se dis­trea­ză datorită ție”, îmi spune cu o sa­tis­facție vădită Daria, sau MC Daria, cea care antrenează oamenii să-și lase gri­jile acasă și să se distreze. Asta timp de cinci zile din săptămînă în clu­bu­­ri­le Legend, Crème de la Crème, Cafe­nea­ua Piața Unirii, Doppio Zero și La Corniche Moldova Mall pentru că echipa JK Events Iași, din care face parte, se ocupă de zo­na cen­tra­­lă a orașului. Este o fată sla­­bă cu o voce caldă care rîde ori de cîte ori vorbește despre ceea ce face ea sau despre colegii de care s-a legat de aproape patru ani de zile. Acum ea are 20 de ani, dar este MC de la 16 ani cînd a plecat la karaoke în Sa­turn cu semnătura tatălui ei.

De mic copil Daria cochetează cu muzica și îmi spune că ea este so­pra­no ca voce, pasiune care i-a adus multe premii. Îi plăcea să meargă la karaoke și, mînată de o dorință aprin­să apărută de nicăieri, s-a dus la Dj Ale și i-a spus simplu că vrea să fie MC. Așa a intrat în această lume în care fusul orar este schimbat de cum ai pășit în ea. Își mai amintește zîm­bind că i-a fost greu pentru că nu știa cum să vorbească cu publicul, cum să glumească, pentru că acesta este di­fe­­rit. Cu timpul și-a format discursul în funcție de el. Și pînă la urmă, îmi spune gînditoare, „să știi cum să-l an­trenezi este o artă.”

MC Daria nu cre­de că ceea ce face ea este ușor și că toată lumea ar putea să o facă pentru că este greu să lucrezi cu oa­me­nii.Un prezentator nu poate rezista în acest vîrtej fără ambiții clare pe ca­re vrea să le atingă sau fără caracter tare și fără să facă sacrificii, de la nop­țile nedormite pînă la sărbătorile pe­trecute în cluburi sau la petreceri private. Îmi destăinuie tristă că ea nu mai știe cum e să-și facă sărbătorile acasă.

Este deschisă cu părinții ei și din acest motiv aceștia au lăsat-o să fa­că ceea ce îi place, chiar dacă asta presupune să trăiască vieți multiple. Ziua își face datoria de studentă la Uni­versitatea de Arte „George Enes­cu” din Iași. „Mulți s-au mirat de fap­tul că nu m-am înscris la Conser­va­tor, ci la Design Interior. Eu am avut nevoie de o profesie care pe viitor să-mi ofere un job stabil.” Și pentru că această facultate cere să ai des­chi­dere către desen îmi mărturisește cu un zîmbet plăcut faptul că știe să de­seneze, să danseze, să cînte, a făcut și gimnastică în copilărie. „Știu mă­car cîte puțin din toate.”

Ca vicepreședinte al asociației Artium ea are programul încărcat însă spune că-i place să fie activă. „Nu pot sta mult timp în casă. Tre­buie să fac tot timpul ceva.” Pentru că, pînă la urmă, îi place cel mai mult să cînte, ea este solistă la o trupă cu care cîntă muzică popu­la­ră și ușoară la nunți sau petreceri. Dar spune că merită tot ce face, chiar dacă nopțile petrecute la karaoke sînt „pînă la ultimul client”.

Autor:

Liza CÎRJĂ

Colaborator la „Opinia studențească", masterand la Departamentul de Jurnalism și Științe ale Comunicării.

Un comentariu

  1. Julian 12 mai 2015 at 23:13

    Admitere, admitere, admitere!

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top