Apogeul înfrîngerilor

Scor la pauză Niciun comentariu la Apogeul înfrîngerilor 11
Barcelona și Real madrid

Zinedine Zidane a știut foarte bine că după trei sezoane excepționale va veni un recul puternic, mai ales că se știa că Ronaldo va ajunge la Juventus, lucru care avea să aducă schimbări la echipă, atît tactic cît și moral. De aceea Zizu a ales să plece cînd era cel mai sus din punct de vedere sportiv, deși atît fanii, cît și Florentino Perez, conducătorul Realului, au încercat să-l convingă să rămînă. Situația madrilenilor este una destul de stranie, avînd în vedere că în afară de Cristiano Ronaldo echipa a rămas în esență aceeași. Problemele se datorează cel mai probabil unui soi de uzură pshică, ținînd seamă de faptul că acești jucători au cucerit cel mai rîvnit trofeu timp de trei ani la rînd, luptîndu-se cu cele mai puternice echipe din Europa.

Începutul ăsta de sezon este unul din cele mai slabe perioade din istoria Realului, cu un fotbal suferind în multe momente de joc. Pe faza defensivă echipa din Madrid face greșeli grosolane de marcaj și de coordonare, lăsînd deseori spații largi între linii. Iar ofensiva este un amalgam de „heirupism”, dovadă că dorința și calitatea există, însă lipsește răbdarea și coerența tehnică. Pasele rapide între linii și contra-atacurile acide s-au transformat în pase lipsite de acuratețe și driblinguri ratate în marginea terenului.


Cele mai importante faze ale meciului Barcelona – Real Madrid

Apogeul acestei perioade dezamăgitoare pare să fi fost atins în clasicul Spaniei, unde Barcelona i-a marcat Realului cinci goluri, într-un meci unde campionii europei au mimat fotbalul, încercînd să rezolve meciul individual fără construcție așezată sau schimbări rapide de viteză. Deși aroganța este cu siguranță o caracteristică definitorie pentru Ronaldo, se pare că el era cel care lega echipa și care îi dădea încredere.
Pe cealaltă parte, echipa catalană are un început de sezon extraordinar de promițător după ce au făcut și transferuri bune, dar au reușit să-și și păstreze coerența tactic. Acest lucru deși Andrés Iniesta, unul din cei mai buni mijlocași de creație care au călcat pe un teren de fotbal, s-a retras la finalul sezonului trecut de la Barcelona. Și chiar dacă Messi a lipsit de la acest meci, pasele au continuat să fie precise și corecte, semn că se lucrează cu o echipă și nu cu individualități.

Va fi un sezon plin, în care vom vedea o echipă catalană mult mai determinată să fure trofeul ligii campionilor de la rivală, știind că a surclasat-o atît de drastic în campionat, însă nu pare că Realul și-a spus încă ultimul cuvînt.

Autor:

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top