Povestea celor patru regine fără coroană

Fă un stop cadru Niciun comentariu la Povestea celor patru regine fără coroană 47
Povestea celor patru regine fără coroană

„Bohemian Rhapsody” (Rapsodie boemă) este un film despre povestea celor patru băieți de la Queen, film regizat de Bryan Singer, dar este și numele unei melodii de pe albumul „A Night at the Opera” „reginelor”, melodie care are șase minute. Albumul a fost lansat pe 24 octombrie 2018, chiar dacă a fost anunțată apariția sa încă din 2010. Rami Malek, actorul care îl interpretează pe Elliot Alderson în serialul „Mr. Robot”, a jucat rolul solistului Freddie Mercury, rol datorită căruia a cîștigat Oscarul pentru „Cel mai bun actor”.

În Londra anilor ’70, indianul refugiat din Zanzibar, o insulă din Tanzania, Farrohk „Freddie” Bulsara, student la Arte și care lucrează la aeroport, merge într-un pub unde ascultă cîteva melodii cîntate de trupa „Smile”. După concert, acesta îi caută, află că tocmai au fost părăsiți de solist, le interpretează un fragment dintr-o piesă compusă de el și se oferă să fie noul lor vocalist. După ce li se alătură și toboșarul John Deacon, interpretar de Joseph Mazzello, trupa semnează un contract și începe un turneu în America. După cîțiva ani de succes, membrii band-ului se ceartă, iar Freddie hotorăște să încerce să cînte și singur, motivînd că nu vrea să își mai reprime ideile, deși nu dorea să renunțe la Queen.

Jocul actorilor îi poate impresiona pe cei care urmăresc filmul prin felul în care au reușit să își asume personajele, să redea mișcările, părerile și vorbele unor oameni care chiar au existat. Solistul a vrut să producă muzică singur, acceptînd cele patru milioane de dolari care i s-au oferit de către CBS Records pentru a lansa două albume solo. A fost nevoie să se îmbolnăvească de SIDA și să intervină Mary pentru a se reîntoarce la trupă, la „familie”, așa cum o numeau colegii săi.

Filmul este cu și despre muzică. Pe parcursul celor două ore te poți întreba dacă Rami Malek a cîntat cu adevărat, dar, de fapt, coloana sonoră a fost creată prin amestecul vocii lui Marc Martel, un canadian care are glasul aproape ca al lui Freddie Mercury, și al bucăților de piese cîntate de adevăratul solist. Diversitatea, culorile, extravaganța ținutelor purtate de actori, cît și machiajul și coafurile, sînt realizate în detaliu, transmițînd autenticitate – hainele și accesoriile sînt la fel ca cele purtate de artiști la concerte. Un aspect care poate părea interesant este modul în care a fost aratată orientarea sexuală a lui Freddie. De la relația cu Mary Austin, pe care a cerut-o de soție și a numit-o dragostea vieții sale, pînă la o legătură mai ascunsă cu Jim Hutton. Personajul și-a dat seama pe parcurs de sentimentele sale, însă nu a renunțat niciodată la femeia blondă, prima sa parteneră.

„Bohemian Rhapsody” este un film potrivit nu doar pentru iubitorii de muzică rock sau pentru fanii trupei Queens. Poate fi privit ca o ecranizare a unei cărți în care viața personajului principal este privită de la începutul carierei sale, pînă în momentele în care ajunge să aibă succes. Iar faptul că are elementele unui musical, te va putea face să te gîndești la cum ar fi să te afli pe o scenă în fața a sute de mii de oameni.

Text de Andreea CIBOTARIU

Autor:

Opinia Studențească

Revistă săptămînală de actualitate, reportaj și atitudine studențească, editată de studenți ai Departamentului de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top