Toți monștrii sînt oameni

Fă un stop cadru Niciun comentariu la Toți monștrii sînt oameni 23
Toți monștrii sînt oameni

Netflix a lansat în luna decembrie a anului trecut un lungmetraj numit „Bird Box” („Orbește”) în regia lui Susanne Bier, cunoscută ca producător în filmele „Brothers” („Frații”) și „Aftertheweeding” („ După nuntă”), fiind prima femeie regizor care a cîștigat Globul de Alb și Premiul Oscar. Filmul „Bird Box” realizat de cei de la Netflix este inspirat din romanul cu același nume scris de Josh Malerman, fiind apreciat atît de fanii horror-urilor, cît și de amatorii de SF-uri.

Celebră pentru prestațiile sale în filme precum „The blindside”, („Povestea unui campion”), dar și din filmele anilor 90’ precum „Welcome to Hollywood”, („Bine ați venit la Hollywood” ), Sandra Bullock a jucat rolul unei femei care dorește să își salveze copiii de un fenomen natural care a izbucnit fără nici o explicație. Acțiunea se desfășoară în Statele Unite și stîrnește curiozitatea spectatorului încă din primele minute. Filmul este cu și despre monștri, dar nu așa cum îi știm noi în mod normal, ei nu au fețe îngrozitoare, ci sunt invizibili și doresc să distrugă întreaga populație de pe planetă. Coloana sonoră este sărăcăcioasă, conține doar patru piese, care sînt dispuse doar la începutul și spre sfârșitul filmului. Acțiunea este prezentată pe două planuri simultane, pe de o parte întîmplările ce au determinat apariția virusului, iar pe de altă parte călătoria pe care o realizează Malorie, interpretată de Sandra Bullock, cu cei doi copii. Scenele par atît de reale tocmai pentru că aceste creaturi sînt invizibile și apar doar sub forma unor umbre uriașe, așa că rămîi cu sufletul la gură pînă la final.

Malorie încearcă să își salveze copiii, așa că pornește într-o călătorie anevoioasă în lungul unui râu, în speranța de a găsi singurul adăpost în care pot fi în siguranță. Drumul este însă plin de obstacole, mai ales că trebuie parcurs cu ochii acoperiți, bazîndu-se doar pe celelalte simțuri. Pelicula prezintă și evoluția lui Malorie ca mamă, fiind un personaj care nu își exprimă sentimentele inițial, așa că filmul are mai multe dimensiuni. În cele două ore,„Bird Box” te lasă în suspans și îți lasă un semn de întrebare despre ce am face fiecare într-o situație asemănătoare. Întrebare pe care și-au pus-o foarte mulți fani, compania Netflix fiind obligată să publice un comunicat oficial prin care să atenționeze publicul de pericolul la care se expun dacă încearcă să intre în pielea personajelor din film.

Text de Ioana DOLEANU

Autor:

Opinia Studențească

Revistă săptămînală de actualitate, reportaj și atitudine studențească, editată de studenți ai Departamentului de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”.

Adaugă un comentariu

Etichete:

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top