De Ziua Lînii toate fetele trebuie pupate

Fă un stop cadru Niciun comentariu la De Ziua Lînii toate fetele trebuie pupate 35

„Pup-o mă!” este o producţie cinematografică românească, în regia Cameliei Popa, un film care a luat naştere la „poalele” munţilor Apuseni, în satul Răchiţele. Acţiunea se petrece în vîrf de munte, la o stînă aproape de Cascada Vălul Miresei, aşadar filmul ne arată şi România noastră frumoasă, prin cadrele surprinse cu drona, de unde se poate observa întreg ţinutul.

Actorul principali ai comediei este Constantin Cotimanis, care va juca rolul Baciului. Cei trei ciobani de la stîna unde va avea loc întreaga acţiune, Bică, Ţică şi Horică, jucaţi de Cosmin Seleşi, Alin Panc şi Alexandru Pop, vor crea situațiile comice ale filmului, alături de jurnalistele rătăcite prin munţi, ale căror roluri sînt interpretate de Cătălina Grama şi Alexa Trofan. De asemenea, unul dintre cele mai importante personaje ale filmului este cîinele Bobiţă, care va determina toată intriga poveştii prin confuzia pe care o va stîrni între personaje.

Peisaje pitoreşti, obiceiuri şi tradiţii ale satului românesc, graiul specific zonei şi comicul puternic evidenţiat prin scenele în care ciobanii se ceartă între ei, toate acestea fac din „Pup-o mă!” un film demn de vizionat, unde nu va exista moment în care să nu rîzi .

Trailer film

Pelicula ne prezintă o dată calendaristică importantă în lumea satului, reprezentată de Ziua Lînii, în care naratorul ne explică faptul că fetele şi băieţii necăsătoriţi, care se vor pupa în această zi, vor rămîne împreună întreaga lor viaţă. Asta este şi dorinţa lui Bică, unul dintre păstori, care vrea să coboare în sat pentru a-şi găsi soţie. Baciul nu va fi de acord deoarece ciobanii trebuie să rămînă pe munte şi nu au voie să se căsătorească, așa că îi amenință pe toţi că îi va concedia dacă Bică va pleca în sat. Aşa începe aventura ciobanilor, care încearcă să-l țină pe Bică la stînă întreaga zi, iar acest lucru dă naștere unor scene comice, una dintre acestea fiind cea în care Ţică şi Horică îl bat pînă adoarme pentru a fi siguri că el nu va pleca.

Misiunea de a-l ține pe Bică la stînă este întreruptă de sosirea unei maşini în vîrf de munte. Două jurnaliste s-au pierdut în drumul spre sat, acolo unde voiau să realizeze un documentar despre obiceiurile şi tradiţiile din localitatea Răchiţele. Ciobanii se îndrăgotesc instant de jurnaliste şi concep un plan prin care să le ţină la stînă în acea zi şi să le pupe. Folosind o poveste inventată, prin care le spun că există un strigoi care atacă fetele nepupate, aceştia reuşesc să le sperie şi să le atragă spre ei.

Pe lîngă comicul produs de întîmplările celor trei ciobani, este prezentată în paralel povestea Doinei, o jurnalistă care este pe punctul de a rămîne fără locul de muncă deoarece își pierduse pasiunea pentru ceea ce face în ceea ce făcea, şi a ucenicei sale, Lena, care o idolatriza încă din liceu. Doina doreşte să realizeze un documentar despre strigoiul din Răchiţele pentru a-şi salva cariera, motiv pentru care îi va crede pe ciobani că spun adevărul.

„Pup-o mă!” este un film care te va determina să rîzi de la început şi pînă la sfîrşit şi care te va ţine în suspans motiv pentru care nu vei dori să ai o altă preocupare, ci să te distrezi alături de ceilalţi spectatori.

Text de Ioana Doleanu

Autor:

Opinia Studențească

Revistă săptămînală de actualitate, reportaj și atitudine studențească, editată de studenți ai Departamentului de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top