Conacul care a devenit poartă spre Iad

Fă un stop cadru Niciun comentariu la Conacul care a devenit poartă spre Iad 15
Conacul care a devenit poartă spre Iad

Cei doi frați, Michael și Peter Spierig, re­gizori recunoscuți pentru producția fil­me­lor cu torturi precum „Jigsaw”, încearcă un nou film, „Winchester”, un horror împletit cu puțin suspans și mister.

Acest film îți lasă o primă impresie în­fri­coșătoare, întrucît misterul ce stă în spa­te­le poveștii este unul copleșitor. Filmul este bazat pe o întîmplare reală care s-a petrecut în secolul al XVIII-lea la conacul Win­ches­ter, situat în California. William Wirt Win­ches­ter a murit, lăsîndu-i soției sale, Sarah Winchester, jucată de Helen Mirren, o sumă uriașă de bani. Aceasta vede mereu fanto­me, dar acest lucru nu pare să o sperie prea tare, ba chiar încearcă să ajute sufletele ră­ma­se în conac, despre care crede că ar fi ale vic­timelor ucise de armele produse de compania soțului ei, Winchester Repeating Arms.

Modul în care este construită casa este uimitor, iar numărul camerelor pare că de­vi­ne mai mare de la o zi la alta, construite de niște „dulgheri”, angajați special de către femeie pentru a face loc unei noi fantome. Co­nacul pare a fi un labirint cu aproape 160 de încăperi, iar în fiecare cameră locuiește cîte un suflet. Acestea sînt prinse de un bles­tem care planează asupra femeii, iar ro­lul lui Sarah este de a oferi alinare acestora. Ni­mic nu merge însă așa cum și-ar dori vă­du­va, iar fantomele încep să nu mai coopereze. Așadar, „dulgherii” pun în ușile camerelor cî­te o bîrnă din lemn care este bătută cu 13 cuie.

Acțiunea propriu-zisă a filmului, care se desfășoară în mare parte în conac, începe o­da­tă cu apariția unui nou personaj, Dr. Eric Price, jucat de Jason Clarke, care se mută îm­preună cu Sarah. Acesta are drept sarcină să o examineze pe văduvă și să se asigure că femeia nu suferă de vreo boală psihică, sar­ci­na fiind primită de la compania la care Sa­rah este acționară.

Pînă aici filmul este plin de ciudățenii și poți pierde firul acțiunii la orice moment de neatenție. Semnele de întrebare devin și mai multe în momentul apariției personajului ne­gativ, Jack in the Box, care este spiritul răz­vră­tit al unui caporal ucis împreună cu frații lui de către armele companiei Winchester Re­pea­ting Arms. Urmează o luptă cu spiritul cel rău, iar camerele chiar ajung să se deschidă și sufletele capturate încep să își facă de cap.

Filmul te lasă și cu mai multe semne de întrebare și, asemeni multor producții horror, finalul rămîne unul deschis, care arată că s-a cîștigat doar o luptă, nu și războiul.

Text de Neculai BURLĂ

Autor:

Opinia Studențească

Revistă săptămînală de actualitate, reportaj și atitudine studențească, editată de studenți ai Departamentului de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”.

Adaugă un comentariu

Etichete:

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top