Făuritorul de obsesii

Ascultă de (la) noi Niciun comentariu la Făuritorul de obsesii 1

El este rezultatul amestecului ditre talentul lui Paganini și tehnica lui Jimi Hendrix. Yngwie Malmsteen a construit un tezaur muzical înarmat doar cu o chitară Fender.

Cunoscut pentru mania sa imuabilă pentru perfecțiune muzicală, Malmsteen a evoluat gradat, desconsiderînd acuzațiile vehemente primite de-a lungul timpului conform cărora era un simplu virtuos instrumental lipsit de un autentic spirit artistic. Ultimul produs discografic, „High Impact”,apărut în 2009, la doar noua luni de la „Angels of love”, este un album care a uimit critcii prin complexitatea solourilor de chitară în combinație cu vocea inconfundabilă a fostului solist Ju-das Priest, Tim „Ripper” Owens.

Piese precum „Caprici di diavolo”, „Blitzkrieg”, sau „Ouverture 1622” sînt de o forță incomensurabilă prin energia degajată de chitara electrică în ritmurile și orchestrația metal-clasic considerate la Malmsteen aproape „simbiotice”.

Promotorul tehnicii numite „shredding” printre chitaristii pasionați readuce în prin plan o reinterpretare exemplară a piesei lui Michael Jackson, „Beat it”, într-o variantă inedită, de o diversitate sonoră incomparabila cu originalul. „Far beyond the sun”, piesă construită ca o cascadă de acorduri de chitară, împinge parcă ascultătorul hipnotizat la o un voiaj enigmatic printre siluete diafane, scăldate în fum de scenă.

Yngwie Malmsteen propune în demersul său o evadare prin sunet, conturînd per total un album în care înlănțuirea notelor umple de energie intr-o forma atit de sublime si de subtila incit trecerea de la o piesa la alta se face insesizabil

Alexandra PANAETE

Autor:

Opinia Studențească

Revistă săptămînală de actualitate, reportaj și atitudine studențească, editată de studenți ai Departamentului de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top