Buchete de varză decorativă

De pe scena Iașului Niciun comentariu despre Buchete de varză decorativă 9

Expoziția „Flori de toamnă” de la Grădina Botanică din Iași a fost deschisă în acest weekend, iar sera în care a fost festivitatea de deschidere aveai impresia că e o grădină în mijlocul verii. Ver­ni­sa­jul expoziției a avut loc sîm­bă­tă, de la ora 11.00, gazda întîlnirii fiind prof. univ. dr. Cătălin Tăna­se, directorul Grădinii Botanice. La această întîlnire au participat și prof. univ. dr. Mihaela Onofrei, ordonator de credite al Universi­tă­ții „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC), dar și profesori de la mai multe specializări ale UAIC. De asemenea, printre invitații care au participat la eveniment au fost și directori sau reprezentanți de la alte grădini botanice din țară, dar și un număr mare de ieșeni.

Iar dacă florile și verdele din seră nu te-au făcut să te simți ca în mijlocul verii, micul concert pre­gătit de către Essenza Quartet a amintit de serile leneșe de mai. Ce­le patru tinere au sus­ținut un mo­ment muzical de aproximativ ju­mă­tate de oră, moment urmat de prezentarea expoziției, dar și de intervenții ale invitaților. „Acesta este un moment așteptat cu deo­se­bită nerăbdare de toți cei care iu­besc florile, este un eveniment ca­re se înscrie în ciclul de manifestări dedicate Zilelor Universității «Ale­xandru Ioan Cuza», iar florile aces­tea reprezintă semnul de recu­noș­tință pe care angajații Grădinii Bo­tanice îl aduc Almei Mater Ia­ssiensis”, a menționat Cătălin Tăna­se, directorul Grădinii la deschi­de­rea evenimentului.

În cadrul expoziței „Flori de toamnă” de anul acesta, publicul are ocazia să admire diferite soiu­ri de crizanteme, tufănele, dovleci sau varză decorativă, toate cultivate în Gradina Botanică. Varza decorativă a atras atenția tuturor, ba chiar a convins pe unul dintre vizitatori ca la nunta lui buchetul miresei să fie din varză.
Cei care vor ajunge în aceste zile în Grăduna Botanică vor pu­tea admira 110 soiuri de crizanteme de diferite culori, 125 de so­iuri de tufănele, care au fost așezate în tot felul de aranjamen­te și mozaicuri florale, 130 de eșan­tioane de fructe și semințe. De asemenea, pot vedea și o ex­po­zi­ție de ardei decorativi, cu 110 so­iuri ale genului Capsicum și 10 din cele 30 de specii ale ge­nu­lui Capsicum, printre care și soiul „Carolina Reaper”, care a in­trat în Cartea Recordurilor în 2013 ca fiind cel mai iute soi de ar­dei cu­nos­cut pînă la acel mo­ment.

Articole similare:

Autor:

Andrei Mihai

Secretar de redacție la Opinia studențească, student în anul al II-lea la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” , secția Teologie Didactică de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top