47 de idei de afaceri vor primi finanțare de la Universitatea Tehnică

Academia de gardă Niciun comentariu la 47 de idei de afaceri vor primi finanțare de la Universitatea Tehnică 32

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași a deschis luna aceasta înscrierile pentru proiectul „SMARTER- Susținerea Mediului Antreprenorial din România prin Tactici Economice Regionale”, care se va finaliza în ianuarie 2021. Proiectul se va desfășura în trei etape. În prima fază, vor fi selectați 384 de oameni în grupul țintă, care să îndeplinească o serie de condiții de elegibilitate – să aibă diplomă de bacalaureat și să nu dețină, în momentul în care vor primi finanțarea, o firmă în care să fie acționari majoritari. Cea de-a doua etapă presupune ca ce­le 384 de persoane selectate să urmeze un curs de formare pro­fe­sio­nală pe competențe de antreprenoriat, acreditat de Autoritatea Na­țională pentru Calificări (ANC). Atît la curs, cît și după, participanții vor beneficia de sprijin pentru elaborarea unor planuri de afaceri pe care doresc să le implementeze. Acestea vor intra în cea de-a treia etapă a proiectului, selecția, urmînd ca, în final, 47 din planurile de afaceri depuse să fie finanțate și să beneficieze timp de un an și opt luni de sprijin, monitorizare și asistență tehnică și economică pentru implementare.

„Față de alte proiecte care mai sînt pe aceeași linie de finanțare în momentul de față, proiectul nostru oferă beneficiul că la finalul cursului pe care îl vom susține, absolvenții vor obține un certificat recunoscut de Ministerul Muncii. Prima serie de participanți ar trebuie să înceapă cursurile de informare profesională la jumătatea lunii aprilie și să le finalizeze în august. Apoi vor susține acreditarea, vor lua examenul obligatoriu, va începe competiția pentru finanțare și apoi programul de mentorat”, a declarat asist. univ. dr. ing. Ionuț Dulgheriu, manager al proiectului.

În prezent se desfășoară și o campania de promovare a proiectului, în cadrul căreia vor fi organizate workshopuri în 12 orașe din zona Moldovei. Valoarea totală eligibilă a proiectului este de 11.123.069 lei, din care 11.047.248 lei reprezintă finanțare nerambursabilă.

Autor:

Andreea Anton

Șef-departament „Opinia studențească” și studentă a Catedrei de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top