18 studenți pot lucra alături de prorectori la Politehnică

Academia de gardă Niciun comentariu la 18 studenți pot lucra alături de prorectori la Politehnică 6

Universitatea Tehnică „Gheor­ghe Asachi” din Iași (TUIASI) ofe­ră studenților săi 18 burse de internship în cadrul prorectoratelor, pe domenii diferite, în schimbul că­rora studenții vor primi burse de 350 de lei pe lună, care pot fi cumulată cu cea de studiu sau cea socială. Astfel, opt locuri vor fi dis­ponibile la Informatizare şi Comu­nicaţii Digitalte, patru la prorectoratul responsabil de Relaţia cu Studenţii, trei la Relaţii Inter­na­ţionale, un loc la Consiliul pentru Studiile Universitare de Doctorat şi două la Societatea Antre­pre­no­rială Studenţească (SAS).

„Internshipurile funcționează sub forma unui model de întrajutoare, în sensul că studenții se im­plică și își expun un punct de ve­dere propriu vîrstei și domeniului din care provin, față de activitățile universității, în ceea ce privește promovarea ofertei educaționale, promovarea intereselor studen­ți­ilor, promovarea pregătirii comple­mentare unui domeniu de studiu. Nu avem nicio limitare în ceea ce privește nivelul de studiu, astfel că se pot înscrie studenți de la li­cen­ță, master și doctorat. Putem spu­ne că de anul acesta sînt două ti­puri de internshipuri, unul la pro­rectoratele clasice și unul la SAS, care e înființată anul trecut”, a declarat prof. univ. dr. ing. Irina Lungu, prorector Relații Inter­na­ționale și Imagine Universitară al TUIAȘI.

Stagiul se va desfăşura în perioada 14 februarie – 25 mai, timp în care studenții se vor implica în funcție de prorectoratul unde își vor desfășura activitate, de elaborarea materialelor promoționale pentru instituție, organizarea vizi­telor unor delegați străini, precum și de întreținerea site-ului uni­ver­sității sau a paginii de Facebook. Programul va fi unul flexibil, stu­denții trebuind doar ca la sfîrșit de săptămînă să acumuleze 20 de ore de muncă, dintre care opt la pro­rectorat, iar 12 în activitățile din me­diul virtual.

Înscrierea la stagiul de practică se poate face prin depunerea unui dosar, la Prorectoratul de Relații Internaționale al TUIASI, în perioada 15 ianuarie-12 februarie. A­cesta trebuie să conțină o cerere de înscriere în program în care să fie specificat prorectoratul avut în ve­dere pentru stagiu, o adeverință de student al universității și situația șco­­lară de pînă acum, un CV în for­mat Europass, o scrisoare de inten­ție și, opțional, un atestat privind nivelul limbii engleze. Studenții se­lectați în urma analizării do­sa­re­lor, vor trebui să susțină un interviu marți, 13 februarie, urmînd ca miercuri, 14 februarie, să se afi­șe­ze rezultatele finale.

Autor:

Andreea Anton

Șef-departament „Opinia studențească” și studentă a Catedrei de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top