Consiliere gratuită pentru studenții ieșeni

Academia de gardă Niciun comentariu despre Consiliere gratuită pentru studenții ieșeni 5

Un grup voluntari de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC) oferă consiliere gratuită studenților care întîmpină dificultăți în viața de student sau în viața personală. Proiectul se desfășoară pe tot parcursul anului universitar, iar programările se fac online, accesînd formularul de înscriere www.tinyurl.com/PeerSupportUAIC. Întîlnirile vor fi confidențiale, iar în momentul completării cererii, studenții pot opta dacă doresc să se întîlnească cu o persoană de sex feminin sau cu una de sex masculin.

Cei 15 studenți voluntari provin de la toate facultățile de la UAIC, sînt atît din mediul rural, cît și mediul urban, și urmează unul din cele trei cicluri de studii: licență, master și doctorat. Începînd cu luna septembrie a acestui an, ei au participat la o serie de traininguri susținute de Departamentul de Servicii pentru Studenți și Absolvenți În cazul în care voluntarii se vor confrunta cu situații mai complexe, pe care nu le vor putea gestiona, aceștia vor putea să-i îndrume pe studenți să apeleze la serviciile de consiliere oferite de angajații UAIC, care sunt, de asemenea, gratuite și confidențiale.

Inițiativa face parte din Proiectul „PACT pentru incluziune: Peers, Administrativi, Consilieri, Tutori, împreună pentru creșterea echității sociale” demarat de UAIC pentru a promova incluziunea socială și pentru a sprijini studenții aflați în risc de marginalizare socială sau abandon școlar. Acesta este finanțat prin Fondul de Dezvoltare Instituțională, iar anterior s-au mai realizat întîlniri și discuții cu elevi din mediul rural sau orașe mai mici.

Articole similare:

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top