Teo, Vio și Costel au făcut haz de necaz

Șoc-șoc-groază! Niciun comentariu la Teo, Vio și Costel au făcut haz de necaz 2

Și publicul ieșean le-a ți­nut isonul. Tinerii au um­plut sala Dublin Pub luni, 22 februarie, și au aplaudat după fiecare glu­mă a celor trei băieți, cu­noscuți mai bine după fos­­tul nume, Trupa Deko. Stand up in the City, pro­iect inițiat de compania de organizări de evenimente Artitude, îi plimbă pe băieți prin nouă orașe ale țării timp de trei luni. Și, pentru că publicul ie­șean a fost așa încîntat de spectacol, Teo a pro­mis că se întoarce pe 8 mar­tie să le aducă fetelor un mărțișor.

„Ați observat faptul că oamenii îți dau mai ușor dreptate după ce pri­­mesc, întîmplător, un pumn în gu­­ră?”, începe Costel seara de rî­se­te a ce­lor trei băieți din fosta Trupă De­ko. Întrebat de prietenă dacă nu i se pare că aceasta a slăbit, băiatul răs­­punde scurt și la obiect: „Ba da, chiar mi se pare”.

Pentru cei care nu știu, Costel a fost și mai scund de-atît, dar, după cum mărturisește, și-a dat seama că trebuie să mai crească în momentul în care a început să poar­­te boxeri și îi veneau peste adi­dași. Iar dacă e să-l deranjeze ceva, lui Costel nu-i plac oamenii cu de­fec­­te de vorbire, cum ar fi sîsîiții sau cei care spun „Și fași?”. Ieșenii sînt prinși însă de glumă și, în loc să se su­pere, rîd și mai cu spor.

În spatele să­lii, o tînără cocoțată pe bar în­cear­că și să fluiere, dar își dă seama că nu știe și se mulțumește cu o re­mar­că inteligentă: „Se ia de mol­doveni ăsta”. Și, pentru că glu­me­le care vi­zea­ză direct publicul prind întotdea­una mai bine, băiatul con­tinuă legîndu-se de părinții ti­neri: „Ați ob­servat că pentru ei ori­ce face co­pi­lul e magic? Cum spu­ne, în loc de ara­gaz, gagaz”. Dar, ca să scape de astfel de mici iritații co­ti­diene, băiatul se uită în fiecare sea­ră la Ști­ri­­le Pro TV.

Îi place că, spre deo­se­bi­­re de cele de la alte pos­turi, acestea sînt prezentate ca scur­te filme de groa­ză: „Un tînăr (pau­ză), o babă (pa­uză)… Vaslui!”. Nu-i place, în schimb, atitudinea pre­zentatoarelor me­teo, ca­re pre­zin­tă vremea în Bu­cu­rești, iar apoi „ve­dem cum e la țară”. Și mai mult, nu vede nici un rost în exprimarea tem­peraturii în gra­de pe care, ori­cum, nu prea le per­cepem. „Mai bi­ne ar exprima în stări. De exemplu, e friguț.”

Un public accepta­bil

Vio deja s-a obișnuit cu orașul în ca­re locuiește. După ce parchează ma­­șina ridică ștergătoarele, că, ori­cum, le găsește ridicate de către „go­lanii” din București cînd se în­toar­ce. Moralist de fel, ține să preci­ze­ze că vechea învățătură cu pescui­tul tre­buie adaptată la timpurile noas­tre: „Dă-i unui om un pește și-l hră­­nești pentru o zi. Învață-l să fie peș­te și-l hrănești pentru toată via­ța.” Îl amu­ză faptul că pescuitul e una din ce­le mai vechi îndeletniciri uma­ne, și „peștii încă nu s-au prins”.

Mai departe, băiatul apreciază fap­­tul că sportul „curling” e singurul care apreciază sclavii. „Adică eu n-am fost în stare să arunc destul de bi­­ne bila, treceți voi și măturați”, ex­­pli­că Vio. Nu pleacă de pe scenă pî­­nă nu corectează o greșeală funda­men­­­tală în exprimarea femeilor: „Prie­­tena mea cea mai bună nu e ace­lasi lucru cu cea mai bună prie­te­­nă a mea”. „Cea mai bună prietenă a ta e aia care te ajută cînd ai ne­vo­ie, dar, în percepția bărbaților, ea nu e în­totdeauna și prietena ta cea mai bu­­­nă”. Își încheie reprezentația cu aceeași remarcă apreciativă la adre­sa celor din sală: „Ați fost un public ab­­solut acceptabil!”.

Luat în cătare

Pe Teo îl amuză numele agenției de turism pe care a zărit-o ultima oa­ră cînd a fost în Timișoara: „Ro­bin­son Crusoe”. „Parcă nu prea-ți ins­piră încredere, nu? E ca și cum mi-aș deschide un bordel cu nu­­mele Si­filis”, argumentează bă­ia­tul. El nu ra­tează nici o ocazie să-i iro­nizeze pe jandarmi, pe care-i con­­sideră cei mai „puțin dotați” din­tre cei care în­cear­că la Aca­de­mie: „Dacă la sfîr­și­tul testului încă sugi carioca, ajungi jan­darm.” La finalul repre­zen­ta­ți­ei, Teo face o remarcă și despre lo­god­nă: „E ca atunci cînd ești luat în că­tare, iar în mo­mentul în care i-ai pus inelul pe de­get, ești mort”.

Ioan STOLERU

Autor:

Opinia Studențească

Revistă săptămînală de actualitate, reportaj și atitudine studențească, editată de studenți ai Departamentului de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”.

Adaugă un comentariu

Etichete:

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top