Pușkin poartă cojoc

Șah-mat Niciun comentariu la Pușkin poartă cojoc 1

Sperăm ca pe 5 februarie să a­vem norocul să se încălzească afară în­­deajuns încît apa caldă să poată cur­ge de două ori pe zi pe conduc­te­le căminelor din Complexul „Titu Ma­iorescu”, să ne putem bucura din nou de vechiul program de fur­ni­zare a acesteia, cel cu trei ore di­mi­neața și cinci ore seara.

Deși colegii sînt deja obișnuiți cu „rațiile” pe care trebuie să le res­pec­­te pentru a face un duș fără pa­ni­că de gripă de orice fel, ne­mul­țu­mirea acestora e mai mult legată de fap­tul că trebuie să plătească taxa de ca­zare la fel de mare ca cei cazați în „Codrescu” sau „Tîrgușor – Copou”, ca­re beneficiază de apă caldă non-stop și căldură și pe paliere, nu doar în camerele de cămin.

Dar nu vrem să ne plîngem, nouă ne place studenția așa cum e, fie frig, fie ploaie, fie colegele de pa­lier mai gros îmbrăcate decît în ce­lelalte cămine. Viața parcă nu mai e „de student” cînd ai apă caldă la dis­creție, nu tremuri de frig de la duș pînă în cameră și pe hol trebuie să zîmbești camerelor de filmat.

Oricum, portarii noștri sînt mai de treabă ca ai lor, ne-ntreabă curioși „Ce faci?” și nu ne în­tîm­pină cu un ofi­cial „Bună seara”. A fost unul, ce-i drept, ceva mai rău, pe la în­ce­pu­tul anului universitar, dar n-a fă­cut față petiției. Și numai la noi în bu­cătărie se mai cîntă noaptea la chi­­tară „Rîpa” și „Andrii Popa”. Iar „Dan­sul Pinguinului” se încinge în­tot­deauna mai tare după niște vin și Spi­cușor de peste Prut.

În consecință, indiferent de con­­di­ții, oricît de frig ar fi sau cît de pu­ți­ne ore de apă caldă am avea pe zi, noi, cei din fostul „Pușkin”, cu pre­că­dere studenții de la Litere din C5, ne întoarcem cu drag la holurile găl­bui și covorul roșu, întins și clătit spe­cial pentru noi în fiecare di­mi­neață, și la eternul salut matinal: „Doam­na Macovei!”.

Mai mult, dorim să ne cerem scu­ze pentru răutatea de care am dat do­vadă în textul de acum două nu­me­re. Chiar dacă studenții din anul I de master de la Facultatea de Fil­o­so­fie și Științe Social-Po­li­tice au fost nevoiți să-și mute în altă sală exa­menul de Criminalistică și Cri­mi­nologie din cauza roză­toa­relor, se pare că metoda otravei a­run­cată în col­țurile Corpului E a început să dea roade. Săptămîna trecută, pri­mul șobolan semi-paralizat a fost vă­zut părăsind una din sălile clădirii. Spe­­răm totuși chiar să fie de la pi­lu­le și nu doar datorită frigului.

Ioan STOLERU

Autor:

Opinia Studențească

Revistă săptămînală de actualitate, reportaj și atitudine studențească, editată de studenți ai Departamentului de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”.

Adaugă un comentariu

Etichete:

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top