Emanuel Macron și Marine Le Pen, în turul al doilea pentru prezidențiale în Franța

Cap în cap Niciun comentariu despre Emanuel Macron și Marine Le Pen, în turul al doilea pentru prezidențiale în Franța 9

Primul tur al alegerilor prezidențiale din Franța i-au clasat pe primele două poziții pe Emmanuel Macron, proeuropean, și Marine Le Pen, de extremă-dreapta, care au avut 23,7%, respectiv 21,53% din voturi. Cei doi au intrat în cel de-al doilea tur de scrutin, fiind pentru prima dată în istoria Franței cînd socialiștii și republicanii, formațiunile tradiționale, nu au trecut de primul tur. Sondajele de opinie spun că viitorul președinte francez va fi Emmanuel Macron, care va obține un procent de peste 60% din voturi, mai ales că și membrii guvernului și actualul președinte François Hollande au îndemnat electoratul să-l voteze.

de Florentina TITULEAC | O înfrîngere istorică pentru socialiști și republicani
de Cristina HERMEZIU, jurnalist stabilit la Paris | Franța alege. Cum îi de ce votează tinerii

Articole similare:

Autor:

Opinia Studențească

Revistă săptămînală de actualitate, reportaj și atitudine studențească, editată de studenți ai Departamentului de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top