În luptă cu pirații

1001 de măști Niciun comentariu la În luptă cu pirații 27
În luptă cu pirații

Dornici să desfacă bilețele cu indicii și să pornească-n aventura promisă, 15 tineri se încumetă să fie prezenți încă de dimineață în parcul studențesc transformat în sat nautic, „La Balenă”. Înghesuindu-și curio­zi­tățile printre năvoadele pline cu vi­ni­luri și pescuind curaj din fîntîna proas­păt vopsită, aceștia formează echipe de cîte cinci și însoțiți de doi coordonatori dau startul navi­ga­ției.

Punctul de plecare, bine ales de către organizatori într-un colțișor as­cuns al orașului, vine cu ocazia do­bîn­dirii primei comori. Echipa lui Andrei, inițiatorul vînătorii, își în­ce­pe goana labirintică prin Iași din par­cul Junimii. O mînă aruncă cele două zaruri și-apoi două voci deloc sincro­nizate citesc indiciul către cea dintîi insulă. Cuvîntul „cultură”, prezent de cîteva ori în adresa schițată poe­tic de către Andrei în noaptea prece­den­tă, se-asociază cu „fiori”, cu „mu­zi­că” și-n loc să se asocieze-n final și cu destinația corectă, trimite echipa în fața Conservatorului. „Primul eșec, primul pas înainte”, spun ei.

Descoperind Iașul

Pentru a primi următoarea in­di­cație către insulă, echipa trebuie să se-ntoarcă din oraș cu o serie de fo­to­grafii. Cerința n-ar fi atît de grea, da­că în ele n-ar trebui să apară zîm­bind și oameni furați direct din stra­dă și convinși să-i ajute. „Vreți să vă stric poza? Nu stau decît dacă pot s-o țin de după gît și pe fata asta fru­moa­să de-aici”, se-aude vocea veselă a unui domn deloc greu de atras în joc. Echipa-și prezintă albumul cu fo­to­grafii încropit pe moment și toa­tă lumea fuge către Mitropolie. După ce colecționează numere de telefon ale unor persoane străine, urmează goana după ruine și-apoi o nouă sar­cină de rezolvat. Mai puțin obiș­nui­tă, această nouă cerință a organizatorilor îl trimite pe Andrei, un mem­bru curajos al echipei, să meargă în piață și să se întoarcă cu o ceapă pe care, mai apoi, o întinde grațios Ra­lucăi, rugînd-o s-o mănînce – to­tul pentru comoară.

Dintre ruinele subterane plonjînd în realitate, francofonii își pun din nou echipele pe fugă. Telefonul lui Andrei sună continuu, fiecare coor­donator cerîndu-i indicații și ofe­rindu-i detalii despre ce-au mai reu­șit sau nu să facă membrii echi­pe­lor lor. Din Palatul de Justiție își face apariția un jandarm. Dînd din u­meri și-ncercînd să citească ce-au scris cu iarbă vînătorii gălăgioși pe treptele instituției, acesta renunță și pleacă înapoi în clădire nedumerit. „Zi­le­le Studentului Francofon” n-așteaptă fotografiate și-ncep să zboare-n toa­te direcțiile făcînd munca echipei să pară inutilă. Apreciată însă, ideea lor rămîne luată în calcul și toată lu­mea gonește în pas din ce în ce mai alergător către destinația nouă.

De la jocuri copilărești cu porto­cale la plimbarea unuia dintre membri costumat în mumie pe stradă, ni­mic un mai pare surprinzător. Im­portant este să găsească comoara as­cunsă în campusul studențesc.

de Alexandra CREANGĂ

Autor:

Opinia Studențească

Revistă săptămînală de actualitate, reportaj și atitudine studențească, editată de studenți ai Departamentului de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top