Hangarul invită copiii să descîlcească povestea

1001 de măști Niciun comentariu la Hangarul invită copiii să descîlcească povestea 44
Hangarul invită copiii să descîlcească povestea

Părinții intră în Hangarul Aerodromului din Iași ținîndu-și copiii de mînă, pînă cînd aceștia își găsesc cîteva scaune pe care să se așeze în așteptarea spectacolului a cărui vedetă este un Magicitor, jumătate magician, jumătate vrăjitor. În dimineața de duminică, 26 mai 2019, răsună cîntecelele copiilor pe tot perimetrul destinat festivalului Hangariada. Este ora 11.00 și hangarul este plin de copilași, cei mai norocoși stau pe scaune, iar cei care au întîrziat se mulțumesc să se sprijine de pereții clădirii.

Trupa „Compania Andirino”, care se ocupă de petreceri și scene de teatru pentru cei mici,pune în scenă piesa „O poveste descîlcită”, regizată de Andrei Ciobanu. Acesta joacă și rolul șugubățului Magicitor care vrea să o ajute pe micuța Mari să devină o fetiță adevărată, deoarece aceasta este doar o păpușă. După nici 15 minute de la începerea spectacolului, sala începe să se golească.„E plictisitor și nu îmi place”, spune un copil în timp ce își trage mama de mînă spre ieșire, iar în urma lui o fetiță îi spune mamei sale „e doar pentru copiii cei mici, iar eu sunt prea mare și îmi dau seama cum face magiile vrajitorul”.

Păpușa Mari este supusă la cîteva încercări pentru a demonstra că merităsă devină om, iar majoritatea copiilor o ajută să le treacă. După cîteva probe, cei mici sînt invitați să facă dansul prieteniei și sala se transformă într-un mic ring de dans. Dansează după indicațiile Magicitorului și la final se prind toți în brațe. Magicitorul dispare după paravanul pe care stă așezată Mari care acum se odihnește. Din partea laterală a sălii se vede cum căciula de magician este dată jos și apare din nou Mari sus pe paravan, doar că de această dată, în locul mîinii catifelate de femei care o ținea pe Mari, apare cea a unui bărbat. În scenă își face apariția Rapunzel care încearcă să o ajute pe păpușă să devină o persoană.„Eu îmi doresc mult să devină și Mari om”, spune o fetiță care are un mic avion în mînă.

Spectacolul s-a terminat mai repede cu vreo 15 minute decît trebuia și copii s-au aliniat, așteptînd să se pozeze cu cei doi actori. Cîțiva părinții se îndreaptă spre ieșire dezamăgiți și critică atît prestația cît și lipsa condițiilor din hangar. „Este normal să își dorească să termine mai repede specatcolul. La cît de cald era înăuntru nu mai suportam nici eu să stau, darămite ei care aveau și costumele groase”, spune o femeie care își ține fetița în brațe. Actrița care a jucat rolul lui Rapunzel termină de făcut poze cu cei mici, iar acum ține brațele întinse și imită un avion, începînd să alerge prin clădire urmată de copiii care îi imită gesturile.

Text scris de Mădălina PÂNTESCU

Autor:

Opinia Studențească

Revistă săptămînală de actualitate, reportaj și atitudine studențească, editată de studenți ai Departamentului de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top