Cine țipă mai tare cîștigă

1001 de măști Niciun comentariu la Cine țipă mai tare cîștigă 40

Mașina poliției e în fruntea paradei, iar la cîțiva metri în spatele ei, mascota FEstudIS dansează și salută oamenii opriți pe marginea drumului pentru a fi atenți la ea. În spate stă convoiul de studenți care cîntă și fac cu mîna celor opriți să îi filmeze. Pe tot parcursul drumului de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC), pînă la Palatul Culturii se aud vuvuzele, fluiere și glasurile studenților ce își strigă în cor asociația din care fac parte. Mulțimea care s-a oprit să privească tinerii freamătă de curiozitate.

Convoiul celor plecați din Copou ajunge în fața Palatului Culturii. Acolo se aliniază unii în spatele altora și așteaptă venirea studenților din Tudor Vladimirescu. Studenții dansează, cîntă și sar cu entuziasm pentru a-și promova asociațiile cît mai bine. Oamenii de pe margini privesc spectacolul oferit de studenți cu entuziasm. „Bravo lor că mai fac și lucruri din astea! M-aș fi bucurat să fie și pe vremea mea astfel de activități, uită-te la ei cît sînt de frumoși!”, spune un bărbat în timp ce privește hora făcută de cei de la Asociația Studenților Chimiști, CHEMIS.

Seara s-a lăsat și toate ascociațiile s-au adunat în fața casei de cultură Casa de Cultură a Studenților din Iași. Tinerii participă la un concurs bazat pe intensitatea gălăgiei pe care ei o provocă în cinci secunde. Scena este plină pentru că doi reprezentanți din fiecare asociație sînt prezenți acolo și spun cîteva versuri amuzante despre asociația pe care o reprezintă. Cei care sunt pe lîngă scenă fluieră și țipă, iar cînd vine rîndul echipei lor agită steagurile pe care este imprimată culoarea și sigla ascociației –„Steagul ăsta este mai mare decît mine”, îi spune o fată îmbrăcată într-un tricou galben colegului ei –„Pentru asta te și iubesc!”, răspunde acesta zîmbind.

Cu cît se apropie mai mult decernarea premiilor, cu atît mulțimea este mai agitată, iar membrii asociaților se amestecă unii cu alții. Aceștia dau drumul fumigenelor, iar cerul se colorează cînd în verde, cînd în galben. Nici tunurile cu confetti nu lipsesc, iar după ce se încheie prezentarea echipelor se aude cum bubuie boxele. Se face coadă la micul magazin deschis non-stop și băieții încep să facă aprovizionarea cu bere. Studenții dansează cu dozele de bere în mîni și fredonează melodiile care se aud din difuzoare. În timp ce-și aprinde o țigară, o fată spune: „Mă doare capul de la muzica dată prea tare, dar nici nu vreau să se oprească. E o plăcere bolnavă!”.

de Mădălina PÂNTESCU

Autor:

Opinia Studențească

Revistă săptămînală de actualitate, reportaj și atitudine studențească, editată de studenți ai Departamentului de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top