Șoferia, tratament pentru timiditate

1001 de chipuri Niciun comentariu la Șoferia, tratament pentru timiditate 61
Șoferia, tramatent pentru timiditate

„Pentru mine Uber înseamnă civilizație”,spune Alex comparînd modul în care taximetriștii își preiau clienții, o aplicație de acest gen fiind în primul rînd o variantă modernă, dar mai ales una mai corectă. Asta pentru că atît suma pe care clientul o are de plătit este afișată pe aplicație, fiind vizibilă atît pentru șofer, cît și pentru client, fără să existe riscul ca suma cerută la destinație să fie mai mare decît cea reală.

Este student al Facultății de Informatică de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași și își dorește ca la finalul studiilor să fie programator. A devenit șofer de Uber din dorința de a asculta cît mai multe poveşti de viaţă ale tuturor persoanelor care îi intră în maşină, spunînd despre el că este o persoană deschisă, căruia îi place să cunoască oameni diferiți. A venit în Iași în urmă cu doi ani cînd s-a înscris la facultate și povesteşte că a iubit acest domeniu al informaticii de cînd se ştie, mai ales ceea ce ține de partea de programare. În ultimii ani a devenit și membru al Asociației Studenților Informaticieni Ieșeni pentru că și-a dorit să aibă șansa să comunice mai mult cu cei din jur. „Cînd eram mic, eram timid şi mi-am dorit mult să fiu mai comunicativ”, explică el cu zîmbetul pe buze.

Pe lîngă dragostea pentru programare şi viitorul pe care şi-l doreşte ca informatician, Alex spune că iubeşte în aceeaşi măsură maşinile. De mic și-a dorit să parcurgă cît mai mulți kilometri la volanul propriei sale mașini, astfel încît jobul de șofer pentru Uber a venit la momentul potrivit, deoarece îi place mult să conducă. Înainte de a fi angajat la Uber, spune că inițial a fost el însuși client la compania lor şi a fost mulţumit de servicii, mergînd în Bucureşti şi Cluj. Prima interacțiune cu acest sistem a fost în străinătate, călătorind cu Uberul şi în Grecia, unde merge deseori în vacanţe la mama lui stabilită acolo. A aflat în mediul online că Uber-ul se extinde şi în Iaşi şi a vrut ca inclusiv ieșenii să poată folosi această aplicație, în special pentru că şi-a dorit să asculte poveştile de viaţă ale pasagerilor lui.

„Apărut recent în Iași, Uberul încă nu este privit cu ochi buni de toți cetățenii, fiind de asemenea o luptă între șoferii de taxi și noi”, spune el privind în oglinda din dreapta sa. Deşi există concurenţa între şoferii de taxi şi cei de Uber, Alex spune că această concurenţă este benefică, pentru că acum există mai multă diversitate pentru clienți. Deși se gîndește că va avea un viitor sigur ca programator, Alex spune că ar prefera ca orele de muncă să le petreacă plimbîndu-se pe şoselele din Iaşi în loc să stea ore întregi la birou.

Text scris de Ioana DOLEANU

Autor:

Opinia Studențească

Revistă săptămînală de actualitate, reportaj și atitudine studențească, editată de studenți ai Departamentului de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top