Meșterii care respectă ingredientul secret: dragoste croită în țesătură

1001 de chipuri Niciun comentariu la Meșterii care respectă ingredientul secret: dragoste croită în țesătură 16
Meșterii care respectă ingredientul secret: dragoste croită în țesătură

Ei sînt oamenii care-și cară meseria prin toată țara, în bocceluțe care nu mai apucă să fie niciodată despachetate. De la Iași, în Transilvania, spre capitală, apoi la graniță, în Siret, vînează toate tîrgurile de mărfuri tradiționale românești, în căutarea celor care apreciază o „căciulă de boier“, un batic muncit și cusut cu dragoste și o poveste de viață sculptată în lemnul unei linguri. Pe aceștia i-am găsit împînziți prin oraș, la tîrgul meșteșugarilor, organizat de Sărbătorile Iașului. Căutîndu-i pe iubitorii produselor croite în România și nu importate de pe vapoare.

Alexandra CREANGĂ | Din inima Bucovinei, cu tot cu zîmbet

Beatrice JURAVLE | Poveștile vieții, ilustrate pe linguri de lemn

Iulian BÎRZOI | Căciuli pentru boieri și boierițe

Autor:

Opinia Studențească

Revistă săptămînală de actualitate, reportaj și atitudine studențească, editată de studenți ai Departamentului de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”.

Adaugă un comentariu

Etichete:

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top