Gara din care a urcat iubirea

1001 de chipuri Niciun comentariu la Gara din care a urcat iubirea 3

„Eu cred că la noi a fost dragoste la prima vedere”, îmi spune Vlad strîn­­gînd-o pe Ioana la piept. Prima da­tă s-au văzut pe peronul gării din Bur­du­jeni în orașul din nordul Moldo­vei. Băiatul își amintește că atunci fata „purta o bluză verde de pînză to­pi­tă și avea un troller kaki pe care a­vea o imagine cu Mănăstirea din Par­ma, exact cartea pe care o citeam eu a­tunci”. Fata, însă, chico­teș­te uitîndu-se la el și-mi spune că „eu nu mai țin min­te cu ce era el îm­bră­cat”, apoi rîde cu poftă după care se sărută din nou.

Ea mergea la Iași, iar el acasă. El era cu familia, iar ea singură. „Am stat pe coridor și ne-am tot uitat unul la altul după ce am urcat în tren, dar nu ne-am zis nimic. Am început să ne aruncăm priviri pe furiș. Țin minte că avea pă­rul mai lung și nu avea ciocu’ ăsta”, la ca­re el rîde tră­gîn­d-o mai lîngă el. „Nu i-am zis ni­mic și mi-a părut rău”, îmi spune trist. După acea zi, nu s-au mai un sfert de an pînă au venit în Iași la facultate. „M-am gîndit la el, și pentru că nu am schimbat nici un număr de telefon și nici o vorbă nu m-am simțit bine foarte mult timp dup-aia”.

Telefonul fără fir

După un an, s-au întîlnit pe Rîpa galbenă, cînd ea era în anul al doilea la Arte, iar el era boboc la Cons­truc­ții. Atunci, au făcut schimb de nu­me­re de telefon: „mi-a zis s-o sun să ie­șim la un suc, am zis că o sun zilele ce urmează. Asta se întîmpla la ora 19 și peste o oră jumătate am sunat-o și am fost în Dublin la un suc, apoi am luat o bere, am mai luat o bere și-apoi un suc și tot așa ca să mai stăm împreună”, rîde Vlad îmbujorat. De atunci, au rămas împreună.

El îi dă flori cel puțin o dată pe săptămînă, uneori are bani și îi cum­pă­ră de la florărie „făcute frumos”, dar i-a luat și ghiocei de pe Copou de multe ori. Îi face toate mofturile. Chiar acum, pleacă să îi ia o înghețată. Iar cînd rămînem singuri pe bancă, o în­treb ce îi place cel mai mult la el: „nu știu exact”, și ridică din umeri zîm­bind.

Victor ILIE

Autor:

Opinia Studențească

Revistă săptămînală de actualitate, reportaj și atitudine studențească, editată de studenți ai Departamentului de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top