Francezii din Iaşi nu au căzut în plasa naţionalismului

1001 de chipuri, Subiectele săptămînii Niciun comentariu la Francezii din Iaşi nu au căzut în plasa naţionalismului 17
Francezii din Iaşi nu au căzut în plasa naţionalismului

În urma primului tur de alegeri, dintre cele aproximativ 200 de persoane înscrise pe listele de vot ale Institutului Francez din Iaşi, s-au prezentat aproape 90. Reporterii „Opiniei studenţeşti” s-au întîlnit cu trei dintre studenţii care, deşi locuiesc şi învaţă de ani buni într-o altă ţară, au simţit că-i de datoria lor să-şi exercite dreptul la vot mai mult decît alţii. Toţi trei doresc o schimbare şi l-au votat în primul tur pe cel pe care îl considerau cel mai potrivit la conducerea Franţei, candidatul extremei stînga Jean-Luc Mélenchon. În turul al doilea, deşi nu îl cunosc deloc şi îl consideră un candidat „apărut peste noapte”, cei trei studenţi tind să meargă mai mult spre pe candidatul centrist Emmanuel Macro, în defavoarea candidatei de extremă dreaptă Marine Le Pen şi speră că se vor convinge unii pe alţii să meargă la urne şi să aleagă varianta care le-ar compromite viitorul cel mai puţin.

Aryna CREANGĂ | Vot de siguranţă din afara ţării

Mădălina ROBU | Un viitor cu malformaţii

Elena TANASĂ | Cum au prins viaţă poveştile bătrînilor

Autor:

Opinia Studențească

Revistă săptămînală de actualitate, reportaj și atitudine studențească, editată de studenți ai Departamentului de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top