Boboci din flori

1001 de chipuri Niciun comentariu la Boboci din flori 5

Pentru o seară, Woodstock-ul și-a luat chitările, florile, cele mai vii culori și s-a mutat în Dublin Pub. Studenții de la Arhitectură și-au despletit părul lung, și-au le­gat cîte o panglică multicoloră pe frunte și și-au aprins țigările. Așa au hotărît să-și impresioneze bo­bo­cii de anul acesta. Chiar la intrare, un băiat în cămașă colorată îmi pro­­pune să-mi facă un desen pe fa­ță sau să-mi lege o panglică la în­cheietura mîinii.

E ultima, dar, în semn de pro­test față de socie­tatea materialistă, mi-o dăruiește în timp ce mă pri­vește direct în ochi, încercînd să mă hipnotizeze. În încăpere toți respiră cu „flower-power” în loc de aer: panglicile și pălăriile colo­ra­te stau atîrnate pînă-n tavan. Doar barmanul nervos, cu tricou ne­gru multa, își scutură ploaia de confeti de pe chelie și răspunde sec cînd îl întreb ce fel de bere are: Tuborg. Băieții poartă rochii cu­su­­te parcă din prosoapele bunici­lor, fetele au rochii prelungi cu flori multicolore. Întîlnești orice: de la modeștii care au optat pentru o pe­reche de pantaloni evazați, a­sor­tați cu o floare în păr, pînă la Hristoși cu coronițe de ghimpi și chitări în spate.

Pe scena improviaztă, cei din anul al IV-lea fac atmosfera. Nu citesc textul de pe foi și nu în­deam­nă gloata să bată din palme, iar bobocii sînt săritori atunci cînd îi cheamă pe scenă nevoia unui concurs. Au fost mai întîi împărțiți în trei echipe cu nume sugestive: Crizantemă, Lalea și Ghiocel au trebuit să ghicească melodiile ace­lor timpuri, în timp ce alți colegi de-ai lor, înarmați cu pensule și vopsea, au personalizat dubițele spe­cifice hipioților.

Săruturi pentru arhitecți

Astfel aveau pregătite toate in­gredientele pentru o călătorie spre nicăieri în căutarea absolutului. A cîștigat, desigur, dragostea. Lo­vi­tu­ra de grație de la final a fost pa­rada cos­tumelor, cu ochelari aviator și ple­­te pînă la brîu. O singură do­m­ni­­­șoară, nimerită parcă din gre­­șeală pe sce­nă, nu s-a putu ab­ți­ne să nu-și etaleze picioarele și no­ua ro­chi­ță de dantelă albă; ea probabil nu știe de Woodstock. Cîști­gă­tori au fost Anda și Ștefan, doi copii mărunți care se țineau timid de mînă și veneau direct din Ame­rica anilor ’70 și nu din Iașul lui 2009.

Fără criză, fără violență

Cînd a fost anunțat „bo­tezul”, s-au stins toate lumini­le, prin sală a pornit o fată gra­țioasă, împărțind cu gesturi le­je­re coronițe din flori și săruturi pe frunte bobocilor. Dar, la vederea silfidei, la coadă s-au așezat și cîți­va mai răsăriți, de anul trei sau patru. La Balul Bobocilor de la Ar­hitectură s-a dansat pînă dimi­nea­ță, pe ritmuri dulci ale unor tim­puri care n-au apus, iar studen­ții au știut să-și organizeze o petrece­re pe cinste, fără invitați sau multă reclamă. Sătui de atîta criză și vio­lență, studenții au strigat: „Pa­ce arhitecților!”

Anastasia CONDRUC

Autor:

Opinia Studențească

Revistă săptămînală de actualitate, reportaj și atitudine studențească, editată de studenți ai Departamentului de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top