Artiști pentru o seară

1001 de chipuri Niciun comentariu la Artiști pentru o seară 4

Pajiștea din spatele Palatului Cul­tu­rii din Iași a devenit sală de spectacol pentru cîteva ore. Pe scaunele înșirate în rînduri mulțimea abia și-a găsit loc. Cei mai mulți însă s-au așezat direct pe iar­ba moa­le în așteptarea studenților care ur­mau să urce pe scenă. În a treia zi de Fes­tudis a avut loc finala „Studenții au talent”, iar de­numirea șhow-ului aș­tep­tat i-a strîns ghem pe tineri în jurul foi­șo­rului de pe iarba din Palas.

Concurenții au trebuit să se în­trea­că pentru un trofeu și un iPhone 4, cel din urmă fiind unul surpriză. Primul ca­re a urcat pe scenă a fost un student de la Teologie. Înarmat cu o chitară el l-a ru­gat pe „Domnul Dumnezeu” să-l lase în pace, cîntînd o piesă a celor de la „El Negro”.

Fetițele care și-au găsit idolul

Cei mai fascinați de ce s-a întîmplat pe scenă au fost copiii. Aceștia dădeau cî­te un ocol foișorului, ori se cățărau pe ba­lustradele din jurul construcției din lemn pentru a vedea mai bine concurenții. În pu­blic se mai vorbea despre ce vor găti cînd vor ajunge acasă sau ce vor fa­ce în weekend, însă de îndată ce Mihaela a ur­cat pe scenă, pe iarbă s-a făcut liniște. Stu­denta și-a unduit șoldurile, s-a aplecat, a mișcat ca un păun din penele de pe u­meri, făcînd toate fetițele de cinci sau șa­se ani să se strîngă în jurul foi­șo­ru­lui, hipnotizate de dansul făcut de studentă pe muzică de club.

Tot bărbații sînt cei mai atenți a­tunci cînd Alex a urcat pe scenă în­vîr­tind pe deget o minge. A început îmediat să jon­gleze cu balonul, a mutat-o de pe un pi­cior pe altul, a aruncat-o în aer și a prins-o a­poi pe spate. A lăsat apoi balonul să-i a­jun­gă pe umăr asemeni unui papagal pe e­po­leții unui pirat, iar de acolo mingea s-a rostogolit din nou pe picior de unde Alex a a­run­cat-o înapoi spre nori.

De la fotbal atenția publicului s-a mu­tat spre bancuri atunci cînd un student ro­tofei îmbrăcat în roz s-a așezat în fața mi­crofonului. A venit „să-i învețe pe oră­șeni cum fac animalele” de prin curțile de la țară. Cocoșul, cîinele, curcile, dar și alte jivine au început să răsune spre pa­jiș­tea de la Palas. Găina imitată de tînăr a în­ce­put chiar să facă ouă, gata fierte, căci nu se spărgeau atunci cînd erau „ouate” din buzunarele tînărului.

Toți studenții au arătat pe scenă că sînt talentați, însă doar Alex, jonglerul cu min­gea, a luat iPhone-ul. Nu a mai auzit în­să nimeni rezultatul căci oamenii s-au răs­firat de îndată ce ultimul student și-a fă­cut reprezentația. Doar prichindeii nu se desprindeau de scenă. Ei încă voiau să-și recite poeziile la microfon.

Autor:

Andrei Mihai

Secretar de redacție la Opinia studențească, student în anul al II-lea la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” , secția Teologie Didactică de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top