Ufc fără aurul spiridușului

Scor la pauză Niciun comentariu despre Ufc fără aurul spiridușului 4
Ufc fără aurul spiridușului

Gala UFC 220 reprezintă, în viziunea multora, un nou înce­put pentru cea mai cunoscută orga­ni­zație de lupte din lume. Un nou început după perioada McGregor cînd artele marțiale mixte au avut parte de una din cele mai mari e­vo­luții din punct de vedere al spec­tatorilor și al cumpărării de pay per view-uri(n. red: plată-pe-vi­zio­nare). Iar asta datorită valurilor făcute de Conor la conferințele de presă, dar și în timpul meciurilor, dovedind că discursul și prezentarea unui luptător sînt aproape la fel de importante ca abilitățile sale din interiorul octogonului. Astfel, după meciul controversat de box dintre Mc­Gre­gor și Mayweather, în care ambii luptători au cîștigat peste 100 de milioane de dolari într-o com­pe­ti­ție care a decurs cum se aș­tep­tau majoritatea specialiștilor, voința spi­ridușului irlandez de a-și apăra cele două centuri cîștigate în două divizii diferite în UFC s-a diminu­at drastic, președintele orga­niza­ți­ei, Dana White afirmînd că Mc­Gre­gor s-ar putea să nu mai lup­te.

După acest heirup irlandez, UFC-ul are nevoie de noi staruri care să poată să vîndă, dar și să pro­ducă spectacol. UFC 220 a adus do­uă meciuri cu adevărat importante, două lupte pentru titlu la ce­le mai grele categorii. Primul meci pentru titlu a fost între Daniel Cor­mier, deținătorul centurii, și Vol­kan Oezdemir. Cormier are nevoie de doar două runde pentru a-și păs­tra centura, dominîndu-și adversarul atît din punct de vedere al lup­tei în picioare cît și la sol. În celălalt meci pentru centură din a­ceastă gală, Stipe Miocic își a­pă­ra titlul în fața lui Francis Ngannou. Deși fizicul impresionant al lui Ng­annou și palmaresul său plin de knock-outuri anunța un dez­no­dă­mînt sigur, cu toate astea lupta a a­coperit cinci reprize. Miocic a re­ușit să evite furtuna primelor trei minute și, cu multă abilitate, a re­ușit să mențină distanța și să pro­fite de deschiderile din defensiva lui Ngannou pentru al duce la sol, un tărîm necunoscut pentru Fran­cis. După începutul fiecărei re­pri­ze, desfășurarea lucrurilor a fost a­ceiași, cu un Ngannou stors de pu­teri și un Miocic atent și decisiv în proiectările la sol. Deși s-a terminat cu decizia arbitrilor, a fost o victorie cu adevărat impre­sio­na­n­tă, care a oferit și un record, fiind pri­mul greu care își apără centura cu succes de trei ori.

Articole similare:

Autor:

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top