Bătrînul stil românesc

Scor la pauză Niciun comentariu la Bătrînul stil românesc 49
Bătrînul stil românesc

Am început o nouă campanie, ne-am îmbărbătat strașnic și ne-am promis să răzbunăm golul lui Anderson din 94, care ne-a interzis prezența în semifinalele Campionatului Mondial, și am pornit la luptă pe tărîmuri nordice încercînd să începem un an de calificare cu dreptul.

Am ajuns în Suedia cu încrederea unei echipe care a ratat calificarea la Euro pentru urna a 3-a, deși trebuia să mai înscriem o singură dată în meciul decisiv cu Muntenegru, o partidă în care degringolada a fost laitmotivul finalului de meci, unde jucătorii nu știau că le mai trebuie un gol pentru a se califica într-o urnă mai ușoară, evitînd meciurile din această grupă cu Suedia și Spania.

Cu toate că am început cu jucători tineri, meciul l-am abordat în purul stil bătrînicios al echipei naționale, am optat pentru un singur atacant, Pușcaș, un jucător titular la Palermo în Serie B, și cu doi jucători distructivi în fața apărării, Băluță și Marin, jucători buni dar rudimentari, fără mari valențe ofensive, un clasic 4-2-3-1, cu două aripi care trebuie să are toată banda, ținînd mereu aproape de fundașii adverși. Prima repriză a fost un fiasco total, am greșit grav de două ori pe faze simple de joc, atît Marin cît și Stanciu au gafat impardonabil. Am ieșit rar pe un atac coerent, ne-am pripit în preajma careului și am eșuat să ne folosim de lipsa de viteză a masivilor apărători suedezi.

Am ars 45 de minute, însă am început repriza secundă cu mai mult nerv și mai multă coerență tactică și, tocmai pentru că am introdus un al doilea vîrf, pe Keșeru, care a acționat pe post de 9 fals, schimbînd deseori pozițiile cu Pușcaș, am reușit să ne strecurăm mai des între apărătorii adverși, reușind astfel în minutul 60 să reducem din diferență prin colabararea între Pușcaș-Marin-Keșeru. Mai greu de înțeles au fost restul permutărilor făcute de Contra, cu introducerea lui Stanciu în bandă care l-a secat fizic, fiind nevoit să are întreaga bandă, și scoaterea lui Pușcaș imediat după gol și introducerea lui Ianis Hagi, mutare care a făcut doar să revenim la așezarea din prima repriză, izolînd din nou singurul atacant rămas în teren, pe Keșeru.

Din minutul 80, Cosmin Contra a schimbat din nou planurile, trecînd la o așezare 4-3-3, scoțîndu-l pe Băluță și introducăndu-l pe Ivan în partea stîngă, o mutare care s-a dovedit ineficientă, pentru că suedezii stăteau fixați bine în defensivă, iar Ivan are un singur aspect la care stă bine, viteza, iar pentru viteză ai nevoie de spații, ultimul lucru pe care suedezii l-au oferit aseară.

Calificările pentru Euro 2020 au început, ne-am dus chitiți pe victorie, cu speranțe mari, însă am terminat partida cu mai multe întrebări decît răspunsuri. Nu avem un prim unsprezece clar, ba chiar nici titular indiscutabil în această formulă, elemente care spun că aceste calificări vor fi mai grele decît ne așteptam la momentul tragerii la sorți, iar cele trei meciuri care se dispută în România în cadrul Euro 2020 s-ar putea să nu ne găsească acasă.

Autor:

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top