Revoluția camerelor foto

Primul răcnet Niciun comentariu la Revoluția camerelor foto 16
Revoluția camerelor foto

Samsung Galaxy S8 ne-a introdus un concept cu care nici măcar aplicațiile nu s-au în­vă­țat până acum – ecranul „infinit”, care curge pînă spre marginile telefonului de zici c-ar vrea să se scurgă de tot în podul palmei. Impre­sio­nant din punct de vedere vizual și cu per­for­man­țe solide „sub capotă”, S8 a părut să tran­șe­ze definitiv, la momentul apariției, lupta i­Pho­ne vs Samsung, în condițiile în care Samsung a suferit enorm la capitolul imagine odată cu retragerea de pe piață a telefonului-grenadă Ga­laxy Note 7. Ineditul noului ecran s-a dovedit a fi și o problemă – nu exista conținut, nici mă­car tot cel produs de camera foto a telefonului, care să profite de întreg ecranul – păs­trîn­du-se dimensiunile standardizate de-a lungul timpului.

Aseară (duminică, 25 februarie), Samsung a lansat la Barcelona noul model din serie, Ga­la­xy S9, însă de data aceasta a schimbat fundamental strategia de promovare a telefonului. Dacă la S8 s-a insistat pe „unbox your phone”, care scotea în evidență ecranul „fără limite”, pen­tru S9 Samsung încearcă să meargă mult mai mult pe filiera bussiness, asumîndu-și și o remodelare completă a camerei foto.

În ceea ce privește funcționalitatea, S9 și S9+ păstrează aceleași caracteristici generale, minimum 4 GB de memorie RAM, 64 de GB me­morie internă, senzorul de amprentă este am­pla­sat pe spate, la mijlocul carcasei (mai ușor de accesat față de cel de la S8), ecranul păs­trea­ză în mare aceleași caracteristici, există un sen­zor inclus care analizează cît de puternic lucrea­ză inima și care afișează pulsul, cei de la Sam­sung anunțînd că vor implementa în viitor și un senzor pe telefon care permite măsurarea tensiunii arteriale.

Camera însă a fost recomandată ca fiind re­voluționară la prezentarea de la Barcelona, fiind proiectată să funcționeze ca ochiul uman atunci cînd întîlnește condiții de luminozitate scăzută, apertura fiind cea mai mare folosită pî­nă în prezent la o cameră de mobil, de 1.5. Sim­plificînd, la evenimentul de la Barcelona organizatorii au făcut o fotografie la încăperea în­tu­necată în care singurele surse de lumină e­rau telefoanele pornite ale invitaților și au fost pre­zentate o serie de fotografii cu un nivel de de­talii surprinzător de mare.

Bineînțeles, camera vine cu tot felul de a­pli­cații interesante – traduce în timp real cu­vin­tele pe care le identifică, are o funcție de a fil­ma cu încetinitorul „super slo mo”, care fil­mea­ză o secundă în șase, dar și o aplicație care transformă utilizatorul în propriul emoji – 100% customizabil. S9 va costa 841 de euro, S9 plus 997, dar pentru piața din România încă nu au fost anunțate prețurile.

Autor:

Cătălin Hopulele

Director la Opinia studențească, reporter Ziarul de Iași.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top