Concurența telefoanelor pliabile

Primul răcnet Niciun comentariu la Concurența telefoanelor pliabile 38
Concurența telefoanelor pliabile

Marile companii de telefoane precum Samsung, Apple sau Huawei ocupă la ora actuală topul celor mai mari vînzări de mobile înregistrat pe piața mondială, exact în ordinea aceasta. În 2018 și în 2019 aceiași producători de tehnologie au creat un device care promite să se plieze, încăpînd ușor în buzunar și funcționînd cu tehnologia 5G, adică cu o rapiditate de descărcare și încărcare a diferitelor fișiere mult mai mare și cu o viteză de internet care o depășește pe cea a tehnologiei 4G.

În cadrul Mobile World Congress (MWC) 2019 Barcelona, una dintre cele mai importante manifestări dedicate tehnologiei, Samsung a anunțat apariția modelului Galaxy Fold din generația 5G, telefon vîndut cu 2.000 de dolari, în vreme ce Huawei și-a prezentat noul telefon cu aceeași tehnologie ultramodernă la un preț de 2.600 de dolari. Richard Yu, Chef Executive Officer-ul de la Huawei, și-a prezentat ultimul smartphone lansat, arătînd cum, datorită posibilității de a se plia, arată ca o tabletă de opt inchi, care se strînge și se desface ori de cîte ori vrei.

La nivelul unei performanțe asemănătoare a ajuns și compania chinezească Xiaomi, al patrulea producător din lume de telefoane inteligente, care, tot la MWC Barcelona, a venit cu un dispozitiv 5G care va putea fi comercializat începînd cu luna mai a acestui an la prețul de 599 de euro. Compania LG s-a lăudat și ea cu un telefon cu două ecrane, care funcționează independent, fără însă să precizeze prețul cu care acesta va fi vîndut.

Dedesubturile acestui nou gadget stau de fapt în istoria telefonului cu clăpiță, cu mp3 și cameră foto, care făcea ravagii în anii 2000. Clipocitul care se auzea la coborîrea clăpiței suna tare bine, iar telefonul funcționa perfect pe post de accesoriu pentru tinerii din acea vreme. Primul telefon pliabil pe mînă, întocmai ca o brățară, a fost modelul Nokia Morph, realizat în 2008. Producătorii acestuia au încercat să ofere un telefon mobil care să revoluționeze lumea digitală.

Text scris de Claudia COCIUG.

Autor:

Opinia Studențească

Revistă săptămînală de actualitate, reportaj și atitudine studențească, editată de studenți ai Departamentului de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top